Παρασκήνιο – Πισπιρίγκου και Μπερδέσης… «ξήλωσαν» την ηγεσία Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών!

featured image

Δύο υποθέσεις της Πάτρας φαίνεται πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο «ξήλωμα» σε δύο από τα πιο σημαντικά τμήματα της Ασφάλειας Αττικής. Στο Ανθρωποκτονιών και το Εκβιαστών. Έτσι όπως ήδη δημοσιοποιήθηκε απομακρύνθηκαν  ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς και ο διοικητής του Τμήματος Εκβιαστών.

Πρόκειται για τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κωνσταντίνο Χασιώτη και Θεόδωρο Θεοδώρου, αντίστοιχα, καθώς και τον διοικητή του Τμήματος Εκβιαστών, Νικόλαο Νταβαρίνο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για την συγκεκριμένη απόφαση του Αρχηγού, ενώ πηγές του Αρχηγείου ανέφεραν ότι οι μετακινήσεις γίνονται για «υπηρεσιακούς λόγους».

Πρόκειται για δύο τμήματα της Ασφάλειας Αττικής που έχουν ασχοληθεί με πολύ σημαντικές υποθέσεις. Το Τμήμα Εκβιαστών με υποθέσεις απαγωγών και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών με στυγερά εγκλήματα, όπως τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, αλλά και την υπόθεση θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, από τον Φεβρουάριο του 2022. Οσον αφορά το «Εκβιαστών» ασχολήθηκε μαζί με το Ανθρωποκτονιών

Στην περίπτωση της Πάτρας εκτιμάται ότι οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί είναι μεγάλες. Να θυμίσουμε ότι αρχές Φεβρουαρίου η Εισαγγελία Πατρών διαβίβασε τον φάκελο με την υπόθεση των οικογενειών Δασκαλάκη Πισπιρίγκου στην Ασφάλεια Αττική και δη στο Ανθρωποκτονιών, όμως αν και έχουν περάσει τρεις μήνες και ενώ ήδη η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στην φυλακή δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να «δένει» τις υποθέσεις.

Όπως η «Πολιτεία» έχει επισημάνει εδώ και καιρό βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο όπου θα κληθούν για νέα κατάθεση ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς και η αδελφή της, όπως και άλλα συγγενικά πρόσωπα! Παρά όμως τα όσα ακούγονται, αστυνομικές πηγές είναι σχεδόν βέβαιες ότι δεν μπορεί να προκύψει συνέργεια σε επίπεδο φυσικής αυτουργίας στις δολοφονίες των άλλων δύο παιδιών αφήνουν ένα ελάχιστο ενδεχόμενο περιφερειακού ρόλου, αλλά πιστεύουν ότι κανείς δεν ήξερε τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.



Όσον αφορά στο ενδεχόμενο άμεσων συλλήψεων, αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται.

  • Από την στιγμή που οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως για τον θάνατο της Τζωρτζίνας είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, συλλήψεις θα γίνουν μόνο εάν οι ιατροδικαστές αποφανθούν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και για τα άλλα δύο παιδιά. Όταν δηλαδή βγάλουν το πόρισμά τους.
  • Γιατί επίσημα μέχρι σήμερα οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας έχουν παθολογική αιτία. Όλα τα παραπάνω συναινούν σε ένα συμπέρασμα: Πως το Ανθρωποκτονιών έχει κάνει ελάχιστα βήματα σε σχέση με την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης έστω και αν «έχει» τον κατηγορούμενο για τους φόνους.

Η δεύτερη υπόθεση της Πάτρας που έχει σχέση με τις «ανακατατάξεις» στην ηγεσία των Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών είναι η δολοφονία Μπερδέση. Αν συνυπολογίσουμε και τις άλλες εκτελέσεις που έχουν γίνει και οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες, είναι σαφές ότι η ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα τα δύο τμήματα της Ασφάλειας Αττικής… δεν έχουν κάνει την παραμικρή πρόοδο στην κατεύθυνση εντοπισμού δραστών.

Η πρόσφατη δολοφονία Σκαφτούρου, σύμφωνα με το Flamis ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Να θυμίσουμε ότι το «Εκβιαστών» είχε κάνει έφοδο σε καταστήματα της Πάτρας μετά την εκτέλεση Μπερδέση, και όχι μόνο δεν προέβη σε καμία σύλληψη, αλλά προκάλεσε αναστάτωση χωρίς λόγο! Εκανε «μαγκιές» για το… θεαθήναι, αλλά… αποτέλεσμα μηδέν! 17 προσαγωγές έγιναν εκείνη τη νύχτα και… καμία σύλληψη! Στις 31 Μαϊου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία Μπερδέση. Και καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στην κατεύθυνση εντοπισμού των εκτελεστών.


Από το Blogger.