Απίστευτο – Νεκρός πριν από λίγο αγαπημένος ηθοποιός

featured image

Θλίψη στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα σκορπά η είδηση πως ο Ρέι Λιότα έφυγε από την ζωή απρόσμενα πριν από λίγες ώρες.

Ειδικότερα, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Ρέι Λιότα πέθανε στον ύπνο του στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου βρισκόταν εκεί για τα γυρίσματα της ταινίας «Dangerous Waters». Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Αφήνει πίσω μια κόρη αλλά και την αρραβωνιαστικιά του, με την οποία θα παντρεύονταν σύντομα.

Απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο Liotta διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy κι ένα Prism. Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι με τίτλο «Άγριο Θηλυκό» (1986), όπου έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.


Η ερμηνεία του, ωστόσο, στο έργο του Μάρτιν Σκορσέζε, «Goodfellas» («Τα Καλά Παιδιά») του 1990, όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ, ήταν αυτή που τον έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας προσοχής. Θεωρείται ένας καλλιτέχνης με ευρεία θεματολογία ρόλων, τόσο κωμικών, όσο και δραματικών. Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Match», ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League . Ακόμη, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία «The Rat Pack» (1998).





Από το Blogger.