“Eurovision” – Η Ουκρανία απαντά σε όσους λένε ότι κέρδισε λόγω του πολέμου

featured image

Οι Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania» κατάφεραν να κερδίσουν την καρδιά της Ευρώπης, αφού ήταν οι μεγάλοι νικητές του τελικού της Eurovision 2022. Πολλοί ήταν, όμως, αυτοί που αναρωτήθηκαν αν κέρδισαν λόγω του πολέμου στη χώρα τους.

Μετά το τέλος της Eurovision 2022, το συγκρότημα βρέθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου απάντησε στους δημοσιογράφους αλλά και σε όλους εκείνους που ισχυρίστηκαν ότι κέρδισαν τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου. Απάντησαν ακόμα και στο αν είχαν επικοινωνία με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

«Πράγματι το τραγούδι Stefania ήταν νούμερο ένα σύμφωνα με τα προγνωστικά της Eurovision. Ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ήταν στο top5 σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων. Οποιαδήποτε νίκη, σημαίνει πολλά για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες. Τελευταία επιτίθενται στην ουκρανική κουλτούρα και είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η ουκρανική κουλτούρα και η ουκρανική μουσική είναι ζωντανές κι έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και όμορφη υπογραφή», είπαν αρχικά.



Στην ερώτηση για το αν επικοινώνησαν με τον πρόεδρο Ζελένσκι και πώς φαντάζονται να γίνει το 2023 ο διαγωνισμός στη χώρα τους, είπαν: «Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τον πρόεδρο μέχρι αυτή τη στιγμή. Όπως γνωρίζετε αυτές τις ημέρες είναι απασχολημένος με άλλα πιο σημαντικά πράγματα. Όσο για τη Eurovision 2023, η Ουκρανία θα είναι χαρούμενη να φιλοξενήσει στη νέα ενσωματωμένη και χαρούμενη Ουκρανία».

Οι Kalush Orschestra σε δύο ημέρες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους κι όπως τόνισαν «οι ανησυχίες τους για τον πόλεμο δεν σταματούν, όταν περνούν τα σύνορα».




Από το Blogger.