Ταξιτζής μήνυσε μοντέλο του GNTM για βίντεο στο Tik Tok

featured image

Στη δικαιοσύνη απευθύνθηκε ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί, όταν συνειδητοποίησε ότι μια πρώην παίκτρια του GNTM ανέβασε βίντεο με τον ίδιο στην πλατφόρμα του TikTok, εν αγνοία του.

Ο 58χρονος οδηγός με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος ζει και εργάζεται εδώ και 25 χρόνια στην Ελλάδα, είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Ο οδηγός που εργάζεται μέσω της εφαρμογής Taxibeat, όπως αναφέρει δεν έχει επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο το βίντεο είδε ένας ανιψιός του ο οποίος ενημέρωσε τον γιο του που εργάζεται στο εξωτερικό. Ο 58χρονος αναφέρει ότι έστειλε εξώδικο και αποφάσισε να κινηθεί και νομικά εναντίον του μοντέλου.

«Κατάγομαι από την Αλβανία, είμαι πενήντα οκτώ χρόνων και από το 1997 μένω μόνιμα και εργάζομαι στην Ελλάδα. Είμαι παντρεμένος και έχω αποκτήσει δύο τέκνα, 28 και 25 χρόνων αντίστοιχα. Ο πρώτος μου υιός εργάζεται ως κομμωτής και ο δεύτερος υιός μου ως μάγειρας (chef) στην Νορβηγία. Εργάζομαι αδιαλείπτως από την στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα, κάνοντας πλείστες χειρωνακτικές εργασίες. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζομαι ως επαγγελματίας οδηγός ταξί.

Επί 25 συναπτά έτη, δηλαδή για όσο διάστημα βρίσκομαι στην ελληνική επικράτεια, ουδέποτε έχω απασχολήσει τις ελληνικές αρχές, όπως και η οικογένειά μου. Πάντοτε ήμουν υποδειγματικός και έντιμος πολίτης, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να παρέχω στην οικογένειά μου ένα καλύτερο μέλλον και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην οικοδομή που απασχολούμην παλαιότερα όσο και ως οδηγός ταξί, που εργάζομαι σήμερα, δούλευα και δουλεύω με ζήλο και με ευσυνειδησία, και όλα αυτά διότι ως άνθρωπος και ως οικογενειάρχης σέβομαι τα χρήματα που μου δίνει κάποιος καθότι με αυτά μεγάλωσα την οικογένειά μου. Άλλωστε, μέχρι και σήμερα, ουδείς μου έχει προσάψει ψήγμα, πλην, όμως, κάποιοι για λόγους δημοσιότητας και αυτοπροβολής θέλησαν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη ενός ανθρώπου, εντελώς άδικα, εντελώς απρόκλητα και όλα αυτά, δυστυχώς, επηρεάζουν όχι μόνο εμένα αλλά και την οικογένειά μου» αναφέρει ο οδηγός ταξί στην έγκλησή του και προσθέτει περιγράφοντας το τι συνέβη με το μοντέλο:

«Στις 20 Απριλίου του 2022, δέχτηκα να αναλάβω μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής «taxibeat» με την οποία συνεργάζομαι. Πιο συγκεκριμένα, το σήμα για την διαδρομή δόθηκε περί τις 20:27 μ.μ, και ως αφετηρία θα είχε την οδό Χίου στην Δάφνη Αττικής με προορισμό στον Άγιο Δημήτριο Αττικής –αορίστως-, χωρίςεπιστροφή. Παρέλαβα την εγκαλούμενη από την ανωτέρω τοποθεσία και ξεκίνησα για την ως άνω περιγραφόμενη διαδρομή. Ενώ οδηγούσα, η εγκαλούμενη ξαφνικά μου έδωσε εντολή να στρίψω αριστερά, αν και η διαδρομή ήταν διαφορετική από αυτή που είχε δηλώσει η εγκαλούμενη μέσω της εφαρμογής «taxibeat» και δεν πρέπει να παρεκκλίνουν οι οδηγοί για λόγους διαφάνειας και ασφάλειας των πελατών από την αρχική εντολή της εφαρμογής.



Μόλις φθάσαμε στον προορισμό, που τελικώς με κατηύθυνε η εγκαλουμένη, με έντονο και υπεροπτικό ύφος μου έδωσε εντολή να την περιμένω για να την επιστρέψω σπίτι της. Τότε, εγώ της απήντησα, πως: «ο προορισμός μας ήταν αλλού και δεν σου είπα κάτι όταν μου ζήτησες να αλλάξουμε προορισμό, όμως, τώρα δεν μπορώ να σε περιμένω γιατί πρέπει να το δηλώσεις στην εταιρεία μέσω την εφαρμογής ότι η διαδρομή θα είναι μετ’ επιστροφής... Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μην είμαι σωστός με την εταιρεία…Δεν μπορώ να σε περιμένω και να σε πάω σπίτι σου… Λυπάμαι.

Η εγκαλούμενη φάνηκε να μην δίνει σημασία στα λεγόμενά μου, καθόταν εντός του ταξί και μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο, αδιαφορώντας παντελώς για οτιδήποτε της έλεγα. Μετά από τρία λεπτά εξήλθε από το ταξί, χωρίς να κλείσει την πόρτα, αφήνοντάς την ορθάνοιχτη. Εγώ την θερμοπαρακάλεσα και της ζήτησα ευγενικά να κλείσει την πόρτα του οχήματός μου για να φύγω. Ανέφερα, δε, στην εγκαλούμενη ότι μόλις είχε τελειώσει η βάρδια μου και ότι ήμουν πάνω στο τιμόνι από τις 06:30 το πρωί και ήθελα να γυρίσω σπίτι μου για να ξεκουραστώ. Τότε, μπήκε μπροστά από το ταξί και άρχισε να ουρλιάζει, λέγοντάς μου, εξ’ όσων θυμάμαι, ότι: «Απαιτώ να μου πεις γιατί δεν με επιστρέφεις σπίτι μου, απαιτώ να μου πεις, δεν σου κλείνω την πόρτα αν δεν μου πεις…Πάτε καλά». Εγώ τότε της απήντησα «για ένα κομμάτι ψωμί που προσπαθώ να βγάλω γιατί μου το κάνεις αυτό;» Κοντολογίς, έκλεισα την πόρτα μόνος μου κι έφυγα μη θέλοντας να δώσω περεταίρω έκταση.

 [….]. Στις 23.04.2022 ενημερώθηκε ο μικρός μου υιός από τον ανιψιό μου, ότι είδε σε ένα βίντεο στην εφαρμογή «ΤikToK» να απεικονίζομαι, να ακούγομαι να ομιλώ και να διακρίνονται και οι πινακίδες του επαγγελματικού μου οχήματος (ΤΑΞΙ) το οποίο έφερε ως τίτλο: […«Αυτός ‘’ο κύριος’’ μου επιτέθηκε…..Κάλεσα ΤΑΞΙ μέσω taxibeat, με πήρε από το σπίτι μου με προορισμό απόστασης 2,3 km και επειδή του είπα να με αφήσει στο στενό αριστερά στα 50μέτρα πριν, ξαφνικά άρχισε να βρίζει, κατέβηκε από το αμάξι και άρχισε να με κυνηγά. PSYCHOALERT και πως το πρόσωπο το οποίο δημοσίευσε το ως άνω βίντεο, εν αγνοία μου και άνευ συναινέσεώς μου, ονομάζεται (σ.σ αναφέρεται στο προφίλ της νεαρής στα social media).Ο ανιψιός μου έμεινε άναυδος όταν του εμφάνισε το συγκεκριμένο βίντεο η εφαρμογή Tik Tok, με αναγνώρισε ανεπιφύλακτα, και αμέσως το απέστειλε στον μικρό μου υιό, ο οποίος έντρομος με ενημέρωσε και μου έδειξε το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό! Αξίζει να αναφερθεί πως στις 20 Απριλίου του 2022, ότε έλαβε χώρα το ανωτέρω συμβάν, εκείνη την στιγμή δεν αντιλήφθηκα ότι με βιντεοσκοπούσε, ούτε καν το διανοήθηκα, δεν μου πέρασε -κυριολεκτικά– από το μυαλό.Επιπλέον, το ανωτέρω παράνομο βίντεο, άνευ ρητής η σιωπηρής συναινέσεώς μου, αναρτήθηκε και αναμεταδόθηκε» αναφέρει ο οδηγός.




Από το Blogger.