Φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA από τον Άρη δίνει τροφή σε νέες θεωρίες…

featured image

Μία «πύλη» στον αφιλόξενο πλανήτη;

Σάλο προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η NASA από την αποστολή μη επανδρωμένο οχήματος στον πλανήτη Άρη.

Η φωτογραφία στην οποία εστίασε και η ίδια η διαστημική υπηρεσία, φαίνεται να δείχνει κάτι που μοιάζει με πύλη, η οποία οδηγεί στο εσωτερικό ενός λόφου του κόκκινου πλανήτη.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA από τον Άρη

Δείτε την φωτογραφία και από άλλη γωνία:

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το ερευνητικό μη επανδρωμένο σκάφος που βρίσκεται στον Άρη

Κάποιοι μάλιστα έκαναν μία αντιπαραβολή με την περιβόητη »Κοιλάδα των Βασιλισσών», που βρίσκεται στην Αίγυπτο, μαζί με τη νεκρόπολη των Φαραώ και φιλοξενεί τους τάφους των βασιλικών γυναικών του Νέου Βασιλείου της Αρχαίας Αιγύπτου.



Η φωτογραφία από τους βασιλικούς τάφους των γυναικών της Αιγύπτου

Ουδείς φυσικά μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα. Αντίθετα κάποιοι πιο δύσπιστοι, έκαναν λόγο για την μη ύπαρξη βάθος στην συγκεκριμένη φωτογραφία, γεγονός που καθιστά το σενάριο της εισόδου, απίθανο.

To Curiosity το οποίο και τράβηξε τη φωτογραφία είναι ένα ρομποτικό όχημα το οποίο εξερευνά τον κρατήρα Γκέιλ στον Άρη, ως μέρος της αποστολής της NASA Mars Science Laboratory. Εκτοξεύτηκε το 2011 και βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε πλήρη λειτουργία.




Από το Blogger.