Δυστυχώς - Νεκρός ο καταδρομέας που έπεσε από ελικόπτερο κατά την διάρκεια άσκησης

featured image

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 27χρονος ΣΥΟΠ καταδρομέας, Παναγιώτης Γιαννιός, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του σε προγραμματισμένη άσκηση με πτήση ελικοπτέρου και την πτώση του στην θάλασσα από τα οκτώ μέτρα, που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε θαλάσσια περιοχή στη Λάρα, στην επαρχία της Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο άτυχος Παναγιώτης μετά από τρεις ημέρες μάχης στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, υπέκυψε στα τραύματα του.

Υπενθυμίζεται ότι, για το περιστατικό έχει αρχίσει έρευνα, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες του ατυχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης, την οποία διέταξε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.​

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως «ο 27χρονος Συμβασιούχος Οπλίτης Παναγιώτης Γιαννιός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας την περασμένη Δευτέρα, απεβίωσε σήμερα το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν».


Όπως αναφέρεται, «ο άτυχος Παναγιώτης είχε τραυματιστεί όταν πραγματοποίησε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα. Για το τραγικό γεγονός διεξάγεται έρευνα τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομία Κύπρου»


Παράλληλα, το Υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ΣΥΟΠ.

​Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις είχαν δείξει ότι ο τραυματισμός του 27χρονου ΣΥΟΠ, επήλθε από την πρόσκρουση του στη θάλασσα, η οποία δεν έγινε με το σωστό τρόπο.

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος καταδρομέας ήταν έμπειρος και δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε τέτοιου είδους άσκηση, αφού είχε καταταχθεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς εδώ και έξι χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι, είναι η τρίτη τραγωδία, μέσα σε ένα χρόνο, που σημειώνεται στην Εθνική Φρουρά, καθώς στις 12 Μάϊου, η 27χρονη νεαρή ΣΥΟΠ, Νάταλη Νεοφύτου, έχασε τη ζωή της μετά από τροχαίο ατύχημα, εν ώρα υπηρεσίας.

Επίσης, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο 33χρονος Λοχαγός, Ξάνθος Κυριάκου, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από άσκηση, όταν στην προσπάθειά του να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, το σχοινί που χρησιμοποιούσε, αποκόπηκε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους πενήντα μέτρων και να τραυματιστεί θανάσιμα.




Από το Blogger.