Παvικός με τη νέα βεντέτα: Δολοφόνησε τον 19χρονο φίλο του και ο μπαμπάς του σκότωσε τον πατέρα του δoλοφόνου

featured image

Δολοφονία Γαλαζούλα: Στο Εφετείο Αθηνών αναβίωσε την Πέμπτη 22/9, η υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα στην Πεντέλη, από τον φίλο του, Ιωσήφ Ριτζάκη.

Η υπόθεση είχε εξελιχτεί σε βεντέτα, καθώς λίγους μήνες μετά το φριχτό έγκλημα, ο πατέρας του θύματος καταδικάστηκε, καθώς φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του δράστη.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα ήρθε αντιμέτωπος με τον πατέρα του θύματος, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον μπαμπά του δράστη έξω από κρεοπωλείο στα Γλυκά Νερά.

Μέσα σε λίγους μήνες χάθηκαν δυο άνθρωποι, δυο άλλοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια και έκλεισαν δυο σπίτια. Ανάμεσά στους δυο άντρες και η μητέρα του 19χρονου φοιτητή, που κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η μητέρα του θύματος ξέσπασε σε κλάματα. Η ίδια επέμεινε στους αρχικούς ισχυρισμούς πως ο Ιωσήφ Ριτζάκης σκότωσε το παιδί της για λίγα χρήματα και έπαιζε θέατρο, ενώ ο γιος της ήταν στο χώμα:

«Φύγαμε από την Ελλάδα μετά τις απειλές του δράστη. Απειλούσε εμένα και τις κόρες μου. Και ο αδελφός του πατέρα του καθηγούμενου πήρε τηλέφωνο τον κουμπάρο μου και του είπε ότι κινδυνεύουμε. Αναγκαστήκαμε με τα παιδιά μου να φύγουμε στην Αυστραλία. Αντί για γενέθλια κάνω κόλλυβα στον γιο μου. Να σαπίσει στη φυλακή ο κατηγορούμενος…».



Η υπόθεση που εξελίχθηκε σε βεντέτα

Η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε βεντέτα. Δεκατέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Γαλαζούλα, ο πατέρας του, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια. Κατηγορήθηκε πως ήταν ο άνθρωπος που «γάζωσε» με πέντε σφαίρες τον πατέρα του δράστη, Μανούσο Ριτζάκη, έξω από ένα κρεοπωλείο στον Γέρακα μέρα μεσημέρι.

O πατέρας του θύματος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του δράστη, παρακολουθούσε τη δίκη με χειροπέδες και φρουρούμενος.

Κάποια στιγμή ζήτησε να παρέμβει και απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο του είπε:

«Επιβεβαιώνω ότι δεχτήκαμε απειλές. Μου είχε πει ο κατηγορούμενος “Θα θάψεις κι άλλο παιδί, αλλά είναι γιαλαντζι Κρητικός. Ό,τι θες έλα εδώ σε μένα Ριτζάκη».

Ο κατηγορούμενος τον κοιτούσε παγωμένος.

«Για μένα το χειρότερο κακό δεν είναι που βρίσκομαι στη φυλακή για ένα αδίκημα που δεν διέπραξα, είναι που όσο είμαι στη φυλακή δολοφονήθηκε άγρια ο πατέρας μου και ένα χρόνο σχεδόν σαν σήμερα, ήταν που έχασα μέσα σε λίγους μήνες τη μητέρα μου, που δεν άντεξε. Η ζωή μου και η οικογένεια μου έχουν καταστράφηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά.




Από το Blogger.