Σάλος με το βίντεο που Ελληνίδα Drag Queen διάβασε παραμύθια σε μικρά παιδιά

featured image


Το “Τhessaloniki Pride” πραγματοποίησε διαδραστική παράσταση στη Θεσσαλονίκη, σε βιβλιοπωλείο της Άνω Πόλης την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, με Drag Queen να διαβάζει παραμύθια σε μικρά παιδιά, με επίκεντρο της εκδήλωσης να αποτελεί η αποδοχή της διαφορετικότητας και η εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων.

“Τhessaloniki Pride”: Drag Queen διάβασε παραμύθια σε μικρά παιδιά σε βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης

Υπάρχει “πρέπει” και “μη” όταν ένα παιδί διαλέγει παιχνίδι ή το χρώμα του ρούχου που θα φορέσει; Aπάντηση σ΄αυτά και άλλα ερωτήματα θέλησε να δώσει το “Τhessaloniki Pride” μέσα από τη διαδραστική παράσταση που οργάνωσε σε βιβλιοπωλείο της Άνω Πόλης. Μικροί και μεγάλοι ανακάλυψαν πως κάθε χρώμα έχει τη χάρη του και πως όλα μπορούν να συνυπάρχουν μέσα στον κόσμο τουτο.



“To μήνυμά μας στα παιδιά που έχουν την τιμητική τους είναι να μην έχουν στερεότυπα έμφυλα για τα παιχνίδια… δε χρειάζεται να καταπιέζουμε τα παιδιά όταν θέλουν” ανέφεραν οι διοργανωτές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διοργάνωση δέχτηκε απειλές από μισαλλόδοξους πολίτες της πόλης, με αποτέλεσμα ν’ αλλάξει ο χώρος της εκδήλωσης.

Τελικά, η μικρή γιορτή ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα, με την ευχή η ανεκτικότητα, η αυτοέκφραση και η συμπερίληψη να κυριαρχήσουν τον νέο χρόνο.

Δείτε το βίντεο:



Από το Blogger.