Ένοπλος δολοφόνησε 20χρονη – Επέστρεψε και σκότωσε ένα παιδί και έναν δημοσιογράφο!

featured image


Τρεις νεκρούς άφησε πίσω του ένοπλος το πρωί της Τετάρτης σε επίθεση στην κομητεία Όραντζ της Φλόριντα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο άνδρας, που πυροβόλησε και σκότωσε μια 20χρονη γυναίκα το πρωί της Τετάρτης στην κομητεία Όραντζ, στη Φλόριντα, επέστρεψε στο σημείο αργότερα μέσα στην ημέρα και συνέχισε να πυροβολεί, σύμφωνα με τις αρχές, σκοτώνοντας έναν δημοσιογράφο τηλεοπτικού καναλιού, που κάλυπτε την αρχική ανθρωποκτονία και ένα 9χρονο παιδί σε κοντινό σπίτι.

Ο ένοπλος, Κιθ Μέλβιν Μόουζες, 19 ετών, πυροβόλησε επίσης άλλους δύο ανθρώπους στο Πάιν Χιλς της Φλόριντα, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όραντζ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. Πρόκειται για τη μητέρα της 9χρονης και έναν κάμεραμαν που εργαζόταν μαζί με τον τηλεοπτικό δημοσιογράφο στο Spectrum News 13 στο Ορλάντο. Και οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γράφουν οι New York Times.

Ο Μόουζες τέθηκε υπό κράτηση και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία, ενώ αναμένονται πρόσθετες κατηγορίες για τους άλλους πυροβολισμούς στο Πάιν Χιλς, περίπου πέντε μίλια ανατολικά του Ορλάντο, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Όραντζ, Τζον Μίνα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές γιατί τα πέντε θύματα που πυροβολήθηκαν την Τετάρτη ήταν στόχος του δράστη. Η 20χρονη γυναίκα ήταν γνωστή του δράστη, δήλωσε ο σερίφης, αλλά οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το κίνητρο για τη δολοφονία αυτή. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει προφανής σχέση μεταξύ του Κιθ Μόουζες και των άλλων τεσσάρων ανθρώπων που πυροβολήθηκαν.

Δεν είναι επίσης σαφές αν ο ένοπλος γνώριζε ότι ο δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν στο όχημα ήταν εκπρόσωποι του Τύπου, δήλωσε ο σερίφης. «Κανείς στην κοινότητά μας – ούτε μια μητέρα, ούτε ένα 9χρονο παιδί και σίγουρα όχι κάποιος επαγγελματίες του Τύπου – δεν πρέπει να γίνεται θύμα ένοπλης βίας στην κοινότητά μας», είπε.



Η μητρική εταιρεία του Spectrum News 13, η Charter Communications, ανέφερε σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Τετάρτης ότι «είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την απώλεια του συναδέλφου μας και τις άλλες ζωές που αφαιρέθηκαν παράλογα σήμερα».

Πώς έγινε η επίθεση

Την Τετάρτη, περίπου στις 11 το πρωί, ο δράστης πυροβόλησε θανάσιμα την 20χρονη «μέσα σε ένα όχημα», δήλωσε ο σερίφης Μίνα. Στη συνέχεια, σημείωσε, ο Μόουζες επέστρεψε στο σημείο γύρω στις 4 μ.μ. Εκείνη την ώρα, ο δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν του News 13 βρίσκονταν σε ένα όχημα κοντά στο σημείο της πρώτης δολοφονίας. Ο Μόουζες τους πυροβόλησε και τους δύο, δήλωσε ο σερίφης Μίνα.

Ο δράστης στη συνέχεια μπήκε σε ένα καφέ σπίτι κοντά και πυροβόλησε το 9χρονο κορίτσι και τη μητέρα του, όπως είπε. Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τον Μόουζες, σύμφωνα με τον σερίφη, «ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι, το οποίο πιστεύουμε ότι θα τον συνδέσει και με αυτές τις υποθέσεις».

Το ποινικό ιστορικό του Μόουζες περιλαμβάνει κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη, επίθεση με φονικό όπλο, διάρρηξη και διακεκριμένη κλοπή και παραβάσεις περί όπλων, δήλωσε ο σερίφης. Τα ονόματα των θυμάτων δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα.

Στην Ουάσινγκτον, ο Λευκός Οίκος αντέδρασε το βράδυ της Τετάρτης στην είδηση ότι δημοσιογράφοι ήταν μεταξύ των θυμάτων της τελευταίας έξαρσης ένοπλης βίας.

«Οι καρδιές μας συμπαραστέκονται στην οικογένεια του δημοσιογράφου που σκοτώθηκε σήμερα και στο μέλος του συνεργείου που τραυματίστηκε στην κομητεία Όραντζ της Φλόριντα, καθώς και σε όλη την ομάδα του Spectrum News», ανέφερε στο Twitter η Καρίν Ζαν-Πιέρ, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου. Η Εθνική Λέσχη Τύπου από την πλευρά της εξέφρασε επίσης τον αποτροπιασμό της και όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της «τρομοκρατήθηκε» όταν έμαθε για τους πυροβολισμούς.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.