Σε ύψιστη επιφυλακή οι Ενοπλες Δυνάμεις: Κομάντο περιμένουν εντολή για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων στο Σουδάν (vid)

featured image


Εκτακτη σύσκεψη στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Τη μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, μαζί με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων σε ετοιμότητα, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών στο Σουδάν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποστολή μεταβαίνουν και διπλωμάτης, ο διευθυντής Αφρικανικών Υποθέσεων κ. Σούλιος και προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων – εκτός των στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων– με ιατροφαρμακευτικό υλικό.



Στη δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια και ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Σουδάν και τόνισε η κυβέρνηση παραμένει σε διαρκή συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους της προς αυτό τον σκοπό. Επίσης, σημείωσε πως στον κατάλογο των Ελλήνων πολιτών προς απεγκλωβισμό περιλαμβάνονται και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στο Σουδάν, η κυβέρνηση έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα αυτή.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.