Έξαλλη η Dua Lipa: «Κοντόφθαλμοι και στενόμυαλοι οι Βρετανοί υπουργοί που μιλούν απαξιωτικά για τους Αλβανούς μετανάστες»

featured image


«Χρειάζεται να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση, γιατί οι άνθρωποι δεν φεύγουν από τη χώρα τους, αν δεν υπάρχει ανάγκη» είπε η γνωστή τραγουδίστρια.

Dua Lipa επέκρινε τον τρόπο που μιλούν Βρετανοί υπουργοί για τους Αλβανούς μετανάστες, χαρακτηρίζοντας κοντόφθαλμη και στενόμυαλη τη στάση τους.

«Ο τρόπος που Βρετανοί υπουργοί έχουν μιλήσει για Αλβανούς «πονάει», δήλωσε και έκανε έκκληση για περισσότερη ενσυναίσθηση. Η τραγουδίστρια έχει γεννηθεί στο Λονδίνο και είναι παιδί Αλβανών του Κοσόβου.

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, έκανε αναφορά σε «Αλβανούς εγκληματίες» σε συζήτηση στη Βουλή, τον περασμένο Οκτώβριο, μιλώντας για «εισβολή» στη χώρα με μικρά σκάφη που μεταφέρουν μετανάστες.



«Σαφώς πόνεσε. Όλα αυτά που λέγονται για τους μετανάστες; Πάντα πίστευα ότι το Λονδίνο είναι μια ένωση από κουλτούρες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πόλης», σχολίασε η Dua Lipa σε συνέντευξη στους Sunday Times.

«Κοντόφθαλμοι και στενόμυαλοι»

«Οπότε, όταν ακούς την κυβέρνηση να μιλά για τους Αλβανούς για παράδειγμα, πονάει. Είναι κοντόφθαλμο και στενόμυαλο, αλλά είναι ο τρόπος που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι. Όσο κι αν προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ρητορική, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που σκέφτονται “Οι μετανάστες έρχονται στη χώρα και παίρνουν δουλειές”», σημείωσε η τραγουδίστρια.

«Όμως, οι μετανάστες που έχουν έρθει εδώ δούλεψαν απίστευτα σκληρά. Χρειάζεται να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση, γιατί οι άνθρωποι δεν φεύγουν από τη χώρα τους, αν δεν υπάρχει ανάγκη ή φόβος για την οικογένειά τους», τόνισε η Dual Lipa





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.