Άκαρδη “μάνα”- «Άκουγε μουσική ενώ ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον γιο της»

featured image


Ισόβια στη μητέρα για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της στην Κυψέλη, ένα έγκλημα που βγήκε στο φως πέρσι, 5 χρόνια μετά τη διάπραξή του.

Το έγκλημα είχε συνταράξει το πανελλήνιο, καθώς η σορός του παιδιού είχε θαφτεί στην ταράτσα της πολυκατοικίας και ο πατριός του, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στις φυλακές, περιέφερε τα οστά του μέσα σε εργαλειοθήκη.
«Του έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Εκείνος χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία», υποστήριξε χαρακτηριστικά η κατηγορουμένη που καταδικάστηκε σε ισόβια, για να αναφέρει ακόμη τα εξής: «Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο chat, έπαιζα παιχνίδια, δεν άκουγα και όλα γίνονταν πίσω μου. Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδούπο και πήγα να δω τι γίνεται. Έτρεξε πίσω μου και έλεγε πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην Αστυνομία ότι εσύ το έκανες. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όταν γύρισα, μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Είναι η καλύτερη λύση, είπε, και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο. Μου έδειξε πού έθαψε το παιδί…».

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για μια από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις στην καριέρα του και ζήτησε να επιβληθεί στην 30χρονη μητέρα του 7χρονου αγοριού ισόβια κάθειρξη 15 ετών.
«Επικαλέστηκε ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά που δεν αποδεικνύεται. Είχε μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της», ανέφερε για την κατηγορουμένη ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και έμπλεκε με τους λάθους ανθρώπους. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις». Τον Απάτησα-Ήθελα να τον χωρίζω-Χτυπούσε τα παιδιά, δεν έδινα σημασία, έπαιζα βιντεοπαιχνίδια»

«Έτρεξε πίσω μου ο Μάριος και άρχισε να φωνάζει “πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα κι αυτήν. Θα πω στην αστυνομία ότι εσύ το έκανες”. Φοβήθηκα πολύ. Πήρα τη μικρή, την έστειλα κάτω να πάρει το ασανσέρ κι έβλεπα τον Μάριο να κάνει ανάνηψη στο παιδί. Δε γύρισα σπίτι, πήγα να πάρω ουσίες. Όταν γύρισα μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. “Είναι η καλύτερη λύση”, είπε “και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο”. Εγώ άναβα κεριά, είχα πολύ συναισθηματικό πρόβλημα. Δεν ήμουν ήρεμη γιατί ήμουν απορροφημένη από το παιχνίδι», είπε.



Εξέφρασε, επίσης, τη μεταμέλειά της για το κακό που έπαθε το παιδί της και ζήτησε συγχώρεση από τον Θεό.

«Ό,τι ποινή και να βάλετε, η χειρότερη ποινή είναι ότι είδα το βλέμμα του παιδιού μου να είναι στο άπειρο, αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ. Ας με συγχωρέσει ο Θεός. Μόνο δε μίλησα, δεν τον σκότωσα. Δεν έβαλα τα χέρια μου πάνω του. Σας ορκίζομαι σε ό,τι έχω ιερό. Δε μίλησα γιατί φοβόμουν. Με εκβίαζε και με απειλούσε», ισχυρίστηκε.

Η μητέρα του μικρού Ανδρέα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αναλάβει το μεγάλωμα των παιδιών της, αφού αυτή ήταν πολύ απασχολημένη να παίζει παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι παίρνει ψυχοφάρμακα και ότι δεν προστάτεψε τα παιδιά της, γιατί φοβόταν τον σύντροφό της.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί απομακρύνθηκε η κόρη της από το σπίτι, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι την είχε ρίξει στο πάτωμα ο σύντροφός της, είδε η δασκάλα τις μελανιές και ειδοποίησε την αστυνομία.
Από τότε δεν έκανε καμία προσπάθεια να δει το παιδί, γιατί όπως ισχυρίστηκε δεν ήταν καλά ψυχικά.

Όταν μάλιστα ο πρόεδρος την ρώτησε αν χώρισε με τον σύντροφό της μετά τη δολοφονία του μικρού Ανδρέα εκείνη απάντησε:
«Εγώ ήθελα να τον χωρίσω γιατί τον απάτησα». Τότε έκπληκτος ο πρόεδρος της είπε: «Α, όχι γιατί σκότωσε το παιδί σας» και η μητέρα είπε πως μετά τη δολοφονία του παιδιού μισούσε τον σύντροφό της.

«Φοβόμουν ότι θα πει ότι εγώ το έκανα και θα σκοτώσει και το άλλο παιδί και δεν τον χώριζα. Ήταν δύσκολο να ξέρω επί έναν χρόνο ότι το παιδί μου ήταν θαμμένο από πάνω από το διαμέρισμά μου. Δεν πήγα να του αφήσω ένα λουλούδι, ήταν πολύ ψηλά. Δεν ήμουν καλά», ισχυρίστηκε.
Όσο για το αν έκανε κάτι ώστε να σταματήσει η κακοποίηση και του δεύτερου παιδιού της, παραδέχθηκε ότι συνέχισε να μην κάνει απολύτως τίποτα γιατί ασχολούταν με τον υπολογιστή της.

«Έχω ευθύνη γιατί δε βοήθησα το παιδί μου και δε μίλησα όταν έπρεπε. Το έχω μετανιώσει. Ήμουν κακή μάνα. Έπαιρνα ουσίες, δεν ήμουν στα καλά μου. Είχα αδυναμία στον Ανδρέα, τον αγαπούσα. Άμα δεν ήταν τόσο ζωηρός, μπορεί να είχαν αποφευχθεί οι τιμωρίες. Αλλά εγώ δεν του έκανα κακό, δεν τον σκότωσα εγώ», κατέληξε η κατηγορούμενη, η οποία καταδικάστηκε τελικά σε ισόβια κάθειρξη.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.