Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για κορονοϊό: Είμαστε ακόμα στην ανηφόρα

featured image

Βρισκόμαστε ακόμα στην ανηφόρα, σε σχέση με τον κορονοϊό, θα γνωρίσουμε πότε θα φτάσουμε στην κορύφωση και πόσο θα διαρκέσει, κι όταν φτάσουμε εκεί θα ξέρουμε πως θα πρέπει αν βλέπουν την κατηφόρα, όπως είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Η πορεία μας είναι καλή και ελεγχόμενη, όχι ξέφρενη όπως βλέπουμε αλλού, πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος, φαίνεται πως οι επιδημίες αναχαιτίζονται καλύτερα με τα παλιά μέτρα της καραντίνας και της απομόνωσης. «Έχουμε όμως μπροστά μας τρεις κινδύνους, τη φυσική κόπωση, την αμφιβολία και την ανυπομονησία» συνέχισε, εξηγώντας πως όσο μικρότερη είναι η έκταση της επιδημίας τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά στην οικονομία και τόσο μικρότερος ο χρόνος ανάκαμψης».


Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει με επιμονή να παραμείνουμε στον ίδιο δρόμο για να συνεχίσουμε να έχουμε τους ενθαρρυντικούς αριθμούς που έχουμε καθημερινά. 

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως και οι παγκόσμιες οδηγίες αλλάζουν και αλλάζουν δυστυχώς υπό την πίεση της έλλειψης. Οι μάσκες χρειάζονται πρώτα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δευτερευόντως προς το κοινό, ξεκαθάρισε, και πρόσθεσε πως οι ασθενείς πρέπει οπωσδήποτε να φορούν μάσκα για να προστατεύουν το περιβάλλον τους, και αυτοί που βοηθούν ή ζουν με ασθενείς πρέπει να φορούν οι ίδιοι για να προστατεύουν τους εαυτούς τους.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.