Κορονοϊός: Πρώτα κρούσματα σε Κολομβία και Κόστα Ρίκα

featured image

Η Κολομβία επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα κορονοϊού και έτσι προστίθεται στις άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής που έχουν αναφέρει κρούσματα της ταχέως εξαπλούμενης νόσου.

H ασθενής, 19 ετών, είχε επισκεφθεί το Μιλάνο της Ιταλίας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter. Η ασθενής ζήτησε ιατρική βοήθεια μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων του ιού.

Ο Covid-19 ξέσπασε στην πόλη Ουχάν της Κίνας, στα τέλη της περασμένης χρονιάς και έκτοτε έχει μολύνει σχεδόν 100.300 ανθρώπους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ασθένεια έχει αναφερθεί σε περίπου 90 χώρες και έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 3.400 ανθρώπων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα επιβεβαίωσε απόψε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα.


Πρόκειται για μια 49χρονη γυναίκα από τις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα μαζί με τον σύζυγό της.

Το κρούσμα αυτό είναι το πρώτο που καταγράφεται στην Κεντρική Αμερική.

Τέλος, νοσοκομείο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε εκεί από τον κορονοϊό, αυξάνοντας σε 12 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην πολιτεία και σε 15 τον αριθμό των θανάτων από την αναπνευστική νόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ιατρικό Κέντρο EvergreenHealth στο προάστιο Κέρκλαντ του Σιάτλ ανακοίνωσε ότι η πολιτεία είχε επιβεβαιώσει το κρούσμα. Το Κέρκλαντ είναι ο τόπος όπως εκδηλώθηκε η επιδημία σε οίκο ευγηρίας όπου τουλάχιστον έξι άνθρωποι πέθαναν από τον Covid-19.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.