Κορονοϊός: Ο χρόνος επώασης και η μετάδοση μετά την αποθεραπεία

featured image

Η μεγαλύτερη ιατρική ένωση της Κίνας ανακοίνωσε ότι η μέση περίοδος επώασης του ιού Covid-19 είναι 5 έως 7 ημέρες και ότι ο ανώτατος χρόνος επώασης είναι 14 ημέρες.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι ασθενείς που διαγνώσθηκαν θετικοί και πάλι μετά την αποθεραπεία τους μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.

Η εξάπλωση του Covid – 19

Σημειώνεται ότι η Ρωσία ανέστειλε την εξαγωγή προστατευτικών μασκών και ιατρικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένων των προστατευτικών στολών, σύμφωνα με διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα τον πρώτο θάνατο από τον νέο κορονοϊό στη χώρα.

Ιράν: Προσωρινά ελεύθεροι 54.000 κρατούμενους στο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου

Το Ιράν, στο οποίο τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, απελευθέρωσε προσωρινά περισσότερους από 54.000 κρατούμενους σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την εξάπλωση της νόσου στις φυλακές της χώρας, στις οποίες υπάρχει υπερπληθυσμός, σύμφωνα με το BBC.

Στους εγκλείστους επετράπη να βγουν από την φυλακή αφού εξετάστηκαν και βγήκαν αρνητικοί στο τεστ για τον νέο κορονοϊό και αφού κατέβαλαν εγγύηση, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Στους κρατούμενους για θέματα ασφαλείας που έχουν καταδικαστεί σε περισσότερα από πέντε χρόνια κάθειρξης δεν θα επιτραπεί να βγουν από τη φυλακή, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με Βρετανίδα βουλευτή που επικαλείται το BBC, η Βρετανοϊρανή Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, που βρίσκεται φυλακισμένη στο Ιράν, μπορεί να αφεθεί ελεύθερη σύντομα.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Τούλιπ Σίντικ, ο Ιρανός πρεσβευτής στη Βρετανία δήλωσε ότι η Ζαγαρί-Ράτκλιφ «μπορεί να αφεθεί ελεύθερη παίρνοντας άδεια απουσίας σήμερα ή αύριο».

Ο σύζυγός της δήλωσε το Σάββατο ότι πιστεύει πως η σύζυγός του προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό στην φυλακή και ότι οι αρχές αρνούνται να της κάνουν εξετάσεις.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Δικαιοσύνης Εσμαϊλί υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η Ζαγαρί-Ράτκλιφ επικοινώνησε στη συνέχεια με την οικογένειά της και «τους είπε ότι είναι καλά στην υγεία της».

Στη Ναζανίν επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών το 2016 στο Ιράν μετά την καταδίκη της για κατασκοπεία, κατηγορία την οποία αρνείται.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.