Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα κλάψω από συγκίνηση με ένα ολυμπιακό μετάλλιο

featured image

Στη Μανίλα βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η ελληνική εθνική ομάδα για το Davis Cup, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί εκεί από τις 6 έως 7 Μαρτίου.

Ο 22χρονος τενίστας, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, καθώς και τους Μιχάλη Περβολαράκη και Μάρκο Καλοβελώνη.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της ασιατικής χώρας στα πλέι οφ του World Group II του Davis Cup, όπου διεκδικεί μια ιστορική πρόκριση. Mε τις Φιλιππίνες αγωνίζονται Αλκάνταρα και Πάτρομπον, που προέρχονται από το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Νοτιοανατολικής Ασίας το 2019.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στους Times Of India, μέσω της οποίας αναφέρθηκε στην παρουσία του στα τελευταία Grand Slam, τη ζωή τους ως elite τενίστας, τα social media, τον πατέρα του, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια διοργάνωση στην οποία ονειρεύεται ένα μετάλλιο.

Αρχικά, για την εξέλιξή του στον χώρο του τένις, ανέφερε: «Έχω πετύχει κάποια σπουδαία πράγματα μέχρι στιγμής. Απλά πρέπει να κρατήσω το κεφάλι μου κάτω και να συνεχίσω να δουλεύω. Θυμάμαι πολύ έντονα όταν μπήκα για πρώτη φορά στο Top-10, κερδίζοντας τον Γκαέλ Μονφίς (στο Ντουμπάι), στους ημιτελικούς. Ήταν μια υπέροχη στιγμή για εμένα. Ωστόσο, δεν έδωσα μεγάλη προσοχή, γιατί υποθέτω ότι οι άνθρωποι γύρω μου κατάφεραν να το εξισορροπήσουν. Είναι εξαιρετικό που αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στο Νο 6 του κόσμου, προσπαθώντας να βελτιώνομαι κάθε μέρα».

Για τη χαρά που νιώθει όταν αγωνίζεται, είπε: «Απολαμβάνω κάθε φορά που είμαι μέσα στο κορτ, αισθάνομαι καλά εκεί. Δεν χρειάζεται να πιέζω τον εαυτό μου πάρα πολύ. Αυτό μου φέρνει τη μεγαλύτερη χαρά, όταν είμαι στο γήπεδο, παίζοντας καθαρό, όμορφο τένις, παίζοντας όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και το κοινό, με μια πραγματικά καλή εμφάνιση. Μου αρέσει αυτό».

Αναφορικά με τα social media – μεταξύ άλλων – τόνισε: «Για μένα μπορεί να είναι ενοχλητικό. Προσπαθώ να ξεφύγω από αυτό. Δεν ακολουθώ ιδιαίτερα τα social media, πέρα από το YouTube, που είναι η βασική τηλεοπτική πηγή μου και ψυχαγωγία. Δέχομαι μεγάλη κριτική στα social media. Άνθρωποι λένε πράγματα που με επηρεάζουν κατά έναν τρόπο, μου αλλάζουν τη διάθεση, με κάνουν να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Προσπαθώ να τα αποφεύγω κατά τη διάρκεια των τουρνουά, στις κρίσιμες εβδομάδες και να συγκεντρώνομαι στους ανθρώπους που είναι γύρω μου, παρά σε αυτούς που είναι μακριά και δεν ξέρουν τι γίνεται».


Σχετικά με τα Grand Slams και τις βλέψεις του για το μέλλον: «Είχα ένα πολύ κακό παιχνίδι στο Γουίμπλεντον. Συνέβη κόντρα στον Τόμας Φαμπιάνο. Δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος από τον εαυτό μου, καθώς είχα μεγάλες προσδοκίες. Μου αρέσει πολύ να παίζω εκεί και απογοητεύτηκα από τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι να πω για το US Open. Ήμουν άτυχος στην κλήρωση, έπεσα με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, που ήταν σε πολύ καλή φόρμα εκείνη την περίοδο. Ένιωσα ότι ήμασταν ισάξιοι εκείνη τη στιγμή. Ήταν απλά κάποιοι πόντοι που δεν έπαιξα σωστά και πήρε το πάνω χέρι… Ήταν ένα αγχωτικό ματς για μένα. Η ήττα στο Λονδίνο ήταν κακή, με επηρέασε πολύ, όμως νομίζω ότι έπαιξα ένα κακό πρώτο γύρο στο US Open. Όσο για το Αυστραλιανό Όπεν… Έπαιξα με τον Ράονιτς, ο οποίος ήταν απίστευτα καλός, δεν μου έδωσε πολλές επιλογές. Δεν είχα άλλες ιδέες στο γήπεδο, άξιζε τη νίκη».

Για τον πατέρα του και τους προπονητές του, ο 22χρονος αθλητής επισήμανε: «Έχω μια ομάδα με την οποία δουλεύω πολύ καιρό τώρα. Ο πατέρας μου δεν είναι ο μοναδικός μου προπονητής. Έχω ακόμα τον Κέρι Άμπακαρ, που ήταν μαζί μου στη Μασσαλία, καθόταν δίπλα στον πατέρα μου. Είναι ο προπονητής μου από τότε που ήμουν στην ακαδημία. Φοβερός προπονητής. Δεν νιώθω ότι χρειάζομαι κάτι παραπάνω, κάτι καλύτερο στο σημείο που είμαι τώρα. Έχω επίσης τον Πατρίκ Μουράτογλου, τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους στον κόσμο, με μεγάλη γνώση για το άθλημα. Τον εμπιστεύομαι 100%. Έχω εξαιρετική ομάδα. Και πάντα προσπαθώ να μάθω πράγματα από παίκτες, πρώην παίκτες, να μιλάω μαζί τους».

Τέλος, αναφορικά με τις βλέψεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ένα πιθανό μετάλλιο, τόνισε: «Ονειρεύομαι ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Θα ήθελα πολύ να γίνει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν πολλά για όλους τους Έλληνες. Από εκεί προήλθαν, εκεί είναι η ρίζα τους. Θα είμαι με δάκρυα στα μάτια μου αν φύγω από το Τόκιο με μετάλλιο. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Γενικά είναι κάτι που σε γεμίζει. Είναι υπέροχο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Θα είναι σίγουρα από τις καλύτερες εβδομάδες της ζωής μου».

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.