Κορονοϊός: Η Γαλλία επιτάσσει τις προστατευτικές μάσκες

featured image

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν επιτάσσει τις μάσκες προστασίας κατά της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Το σχετικό διάταγμα «σχετικό με τις απαραίτητες επιτάξεις στο πλαίσιο της μάχης ενάντια στην covid-19» δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που μολύνονται από τον SARS-CoV-2.

Για τον λόγο αυτό επιτάσσονται ως τις 31 Μαΐου όλα τα αποθέματα προστατευτικών μασκών.


Το μέτρο είχε προαναγγείλει ο Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter χθες Τρίτη 3 Μαρτίου προκειμένου να απαντήσει στην ανησυχία του υγειονομικού προσωπικού της Γαλλίας που φοβάται ότι δεν θα μπορεί να προμηθεύεται τις προστατευτικές μάσκες που είναι απαραίτητες για το επάγγελμά του.

Nous réquisitionnons tous les stocks et la production de masques de protection. Nous les distribuerons aux professionnels de santé et aux Français atteints par le Coronavirus.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 3, 2020

Η Γαλλία είναι μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία, που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού.

Με τέσσερις θανάτους και περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η χώρα προετοιμάζεται για μεγαλύτερη εξάπλωση της ασθένειας.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.