Ομάδα στην Κίνα βγαίνει στο «σφυρί»... δωρεάν

featured image

Μπορεί το ποδόσφαιρο της Κίνας να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τον νέο κορονοϊό -όπως και πολλοί ακόμη τομείς της οικονομίας- όμως δεν είναι το μόνο που επηρεάζει το άθλημα στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη. Και τα οικονομικά δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν, τουλάχιστον για κάποιους συλλόγους, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Τιαντζίν Τιανχάι, ομάδας της Α» κατηγορίας, βρίσκεται κοντά στο φάσμα της οικονομικής καταστροφής. Το 2019 έπρεπε να αλλάξει όνομα, εξαιτίας μιας κρίσης με τους πρώην ιδιοκτήτες της, οι οποίοι ήταν μέρος εθνικού σκανδάλου. Από τότε ψάχνει για έναν νέο κατάλληλο ιδιοκτήτη, ο οποίος θα αναλάβει τα χρέη του συλλόγου.

Οι άνθρωποι που «τρέχουν» τον σύλλογο, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απελπισίας, που το μόνο που ζητούν είναι χρήματα για την εξόφληση των χρεών. Έπειτα, μπορεί  οποιοσδήποτε να τον αγοράσει χωρίς κόστος. Βέβαια, η οικονομική «τρύπα» ανέρχεται κοντά στα 145 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το ESPN.


Η διοίκηση από την πλευρά της, τόνισε: «Η ομάδα έφτασε σε μια κρίσιμη στιγμή. Μετά από προσεκτικές σκέψεις, πήραμε μία δύσκολη απόφαση. Θα δώσουμε το 100% του συλλόγου, δωρεάν».

Έχουν κυκλοφορήσει φήμες, πως η Τιαντζίν Τιανχάι από τη νέα σεζόν θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Κίνας (ακόμη δεν έχει αρχίσει η δράση για το 2020). Όμως, ο προπονητής της, Λι Γουάιφενγκ, σημείωσε: «Τέτοιες φήμες είναι αστείες και ασεβείς για τους παίκτες που προσπάθησαν τόσο σκληρά την περασμένη σεζόν. Η ομάδα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, αλλά μπορούν να επιλυθούν. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της θέματα, αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά δεν σημαίνει ότι ο σύλλογος δεν έχει μέλλον».

Στο ρόστερ της συγκεκριμένης ομάδας βρίσκεται και ένας παίκτης που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο, ο οποίος είχε αγωνιστεί με την ΑΕΚ και τον Λεβαδειακό.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.