Κοροναϊός: Περιμένοντας ένα κρεβάτι στα νοσοκομεία της Νότιας Κορέας

featured image

Η Νότια Κορέα ανέφερε ακόμη 516 νέα κρούσματα του νέου κορονoϊού σήμερα την ώρα που χιλιάδες ασθενείς αναμένουν ένα κρεβάτι στα νοσοκομεία της πόλης Ντέγκου, την πόλη που βρίσκεται στον επίκεντρο της επιδημίας covid-19.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των ασθενών από τον νέο κορονoϊό στη Νότια Κορέα ανέρχεται σε 5.328, με τουλάχιστον 32 νεκρούς, ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί μέσα και γύρω στην πόλη Ντέγκου, την τέταρτη μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, όπου ο ιός SARS-CoV-2 έχει εξαπλωθεί γοργά μεταξύ των πιστών μιας αίρεσης.


Οι αξιωματούχοι υγείας αναμένουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα περισσότερα από 200.000 μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης καθώς και σε χιλιάδες άλλα ύποπτα κρούσματα σε μικρότερες εστίες.

Στο μεταξύ τα νοσοκομεία στις πλέον πληγείσες περιοχές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία αύξηση των ασθενών.

Στη Ντέγκου 2.300 άνθρωποι αναμένουν να εισαχθούν σε νοσοκομείο και προσωρινές ιατρικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας Κιμ Γκανγκ-λιπ.

Ένα στρατιωτικό νοσοκομείο 100 κλινών, στο οποίο παραπέμπονται τα πιο σοβαρά περιστατικά, αναμένεται να έχει διαθέσιμες ακόμη 200 κλίνες μέχρι αύριο Πέμπτη, πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.