Κορονοϊός: Ο Μπρούνο Λεμέρ ελπίζει ότι το Eurogroup θα «ανάψει πράσινο φως» στη δημοσιονομική τόνωση

featured image

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε την Τετάρτη την ελπίδα ότι το Eurogroup, το οποίο θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη για τον αντίκτυπο του κορονοϊού, θα θέσει «στο τραπέζι» την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η δημοσιονομική στήριξη.

«Εύχομαι να θέσουμε στο τραπέζι την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε το δημοσιονομικό εργαλείο εάν αντιληφθούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης πλήττεται πραγματικά σοβαρά», δήλωσε ο υπουργός στο BFM Business μερικές ώρες πριν τη σύγκληση του Eurogroup.

«Το καλύτερο όπλο σήμερα δεν είναι η νομισματική πολιτική», δήλωσε.


Ο Λεμέρ δήλωσε ότι η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η δημοσιονομική τόνωση αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η G7, η Ομάδα των 7 πλουσιότερων οικονομιών (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Ιαπωνία).

«Ελπίζω ότι αυτό το εργαλείο θα υπάρχει στη σημερινή ανακοίνωση του Eurogroup», πρόσθεσε ο Λεμέρ. «Είναι αλήθεια ότι η συζήτηση αφορά αυτό», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι 19 χώρες της Ευρωζώνης δεν συμφωνούν απαραίτητα να συμπεριλάβουν αυτή την αναφορά στο κείμενο που θα δημοσιοποιηθεί μετά τη συνεδρίασή τους για τον κορονοϊό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι διεθνείς θεσμοί, όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, καθώς και χώρες όπως η Γαλλία καλούν επανειλημμένα τη Γερμανία να προχωρήσει σε δημοσιονομική τόνωση προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.