Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ έκανε το κάρφωμα της βραδιάς στην Euroleague

featured image

Ο ΜακΚίσικ ήταν καθοριστικός στη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό και η Euroleague επέλεξε ένα κάρφωμά του ως το καλύτερο της βραδιάς στη διοργάνωση.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έκανε το ένα κάρφωμα μετά το άλλο στο ΣΕΦ αλλά η διοργανώτρια επέλεξε το coast to coast στο πρώτο ημίχρονο ως το καλύτερο.

Αυτό είναι το κάρφωμα:

.@ShaqInTheBox quite literally TOOK OFF 🛫 for an incredible flush for the 'Dunk of the night' #GameON pic.twitter.com/cTUrNPg4Oy

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 4, 2020

Ποιος είναι ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι

Η Euroleague Greece ανέλυσε όσα κάνει ο Σακιέλ ΜακΚίσικ σε προπονήσεις και αγώνες από την ημέρα που πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και εξηγεί πως η εικόνα του Αμερικανού μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο ΜακΚίσικ έβαλε τη σφραγίδα του στο κλασσικό ελληνικό ντέρμπι κόντρα στους «πράσινους» και έδωσε τα διαπιστευτήριά του στον κόσμο των «ερυθρόλευκων».

Ο Αμερικανός μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στην Euroleague κατάφερε να κρίνει ένα από τα πιο δύσκολα και «ιδιαίτερα» παιχνίδια στην Ευρώπη. Ενδεχομένως το γεγονός πως όσα γνώριζε για την αντιπαλότητα των δύο ομάδων, τα έμαθε την τελευταία εβδομάδα να του έκανε καλό διότι πολύ απλά δεν παρουσιάστηκε με άγχος.

Είναι η εικόνα του τυχαία;

Στην περίπτωση του ΜακΚίσικ το τυχαίο της υπόθεσης ήταν τα οικονομικά προβλήματα της Μπεσίκτας τα οποία τον έκαναν διαθέσιμο τη στιγμή που έψαχνε περιφερειακό ο Ολυμπιακός.

Τυχαίο επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί πως προπονητής του Ολυμπιακού τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος φημίζεται για το… μάτι τους στους ξένους παίκτες.

Ωστόσο τυχαίο δεν είναι τίποτα από όσα έχουμε δει. Αν κάποιος ρωτήσει τους προπονητές των «ερυθρόλευκων» θα πουν πως από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε στο ΣΕΦ συμβαίνουν συγκεκριμένα πράγματα.


Προπονείται σαν μην υπάρχει αύριο. Καταλαβαίνει όσα λένε οι προπονητές και δεν χρειάζεται επανάληψη. Σέβεται. Ακούει. Δεν μιλάει. Και κυρίως γνωρίζει καλά πως έχει απλωμένη μία ευκαιρίας ζωής μπροστά του.

Προσφέρει ό,τι έλειπε

Ο ΜακΚίσικ διαθέτει 3-4 στοιχεία τα οποία έλειπαν από την περιφέρεια του Ολυμπιακού και τα αναζητούσε ο καινούριος προπονητής του.

Ο Αμερικανός είναι απίστευτα αθλητικός, είναι πολύ δυνατός σε πόδια και ώμους και παίζει εξαιρετικά το «ένας εναντίον ενός».

Κόντρα στον Παναθηναϊκό φρόντισε να ξεδιπλώσει και τα τρία ταλέντα του και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Όταν έπαιρνε ο ίδιος το ριμπάουντ αμέσως έβαζε τη μπάλα κάτω και προσπαθούσε να φτάσει στην απέναντι πλευρά. Μία τέτοια φάση εξ άλλου πρόσφερε το θεαματικό κάρφωμα.

Στην άμυνα χρησιμοποιούσε ιδανικά τη δύναμή του. «Έσπαγε» τα σκριν όποτε χρειαζόταν, έκανε box out ακόμη και σε πιο ψηλούς παίκτες οι οποίοι όσο κι αν έσπρωχναν για να πάρουν καλύτερη θέση, δεν τα κατάφερναν.

Τέλος, πήρε πολλές φάσεις «1on1» χωρίς τη βοήθεια σκριν. Ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε το εκρηκτικό πρώτο βήμα που διαθέτει και πέρναγε συχνά τον προσωπικό του αντίπαλο.

Ρούκι ετών 30

Δεν είναι εύκολη η Euroleague. Ο ΜακΚίσικ ο οποίος είναι 30 ετών, μέχρι πριν μία εβδομάδα είχε ως μοναδική εμπειρία σχετική με την Euroleague, να την παρακολουθεί από την τηλεόραση. Άντε και να παίζει 2Κ με πρωταγωνιστές της. Μέχρι εκεί όμως…

Σίγουρα ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα της νέας του ομάδας διότι αμέσως βρήκε χώρο δράσης.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό έμεινε στο παρκέ για 33:57 και πήρε πάνω του το 25% των συνολικών κατοχών της ομάδας. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 81 κατοχές (τυχαία όσοι και οι πόντοι που σκόραρε) και ο ΜακΚίσικ είχε 20 κατοχές.

Ο Μπαρτζώκας τον έριξε στο παρκέ τρεις φορές, αλλά τον άφησε για ώρα.

Αρχικά τον ξεκίνησε βασικό και τον αντικατέστησε στο 10:16. Εν συνεχεία και μετά από πολύ λίγο τον έβαλε ξανά μέσα και έπαιξε από το 12:49 μέχρι και το 30’. Τέλος μπήκε στο 33:24 και βγήκε 4’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Στο χρονικό διάστημα που βρισκόταν στο παρκέ ο Ολυμπιακός είχε υπέρ του διαφορά 9 πόντων.

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.