Κομμένα τα φιλιά και το σφίξιμο των χεριών: Αυτές είναι οι εναλλακτικές χειραψίες λόγω κοροναϊού (pic)

featured image

Υπουργοί υγείας ανά τον κόσμο συμβουλεύουν τον κόσμο να αποφεύγει τα φιλιά και τις χειραψίες λόγω του κοροναϊού, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προτείνει «εναλλακτικές χειραψίες».

Κομμένα τα… φιλιά και οι χειραψίες συμβουλεύουν οι υπουργοί Υγείας Ελβετίας και Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή, δε, που η Δρ Σιλβί Μπριάν, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για επιδημίες και πανδημίες, πρότεινε μέσω Twitter «εναλλακτικές χειραψίες» λόγω του κοροναϊού.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

«Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτήν τη νέα ασθένεια», έγραψε και αναδημοσίευσε σκίτσα, που δείχνουν αυτούς τους εναλλακτικούς χαιρετισμούς, με τον αγκώνα, το πόδι ή, πιο απλά, από μακριά -και αγαπημένοι.


Τη σχετική οδηγία είχε δημοσιεύσει αρχικά ο Γουόλτερ Κοτ, διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας συλλόγων Ερυθρού Σταυρού στην Αμερική και την Καραϊβική.

Θυμίζουμε, ήδη από χθες, ο Ελβετός υπουργός Υγείας, Αλέν Μπερσέτ, κάλεσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη συνήθεια του χαιρετισμού με φιλί στο μάγουλο, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

«Ξέρουμε ότι το να τηρούμε απόσταση μεταξύ μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Για αυτό, η αποκήρυξη του χαιρετισμού με φιλιά είναι ένα μέτρο που θα έπρεπε να λάβουμε σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Μπερσέτ στην εφημερίδα SonntagsZeitung.

Την Παρασκευή, δε, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβέ Βεράν, συμβούλευσε τον κόσμο να μην κάνει χειραψία, αλλά δεν αναφέρθηκε στον χαιρετισμό με φιλιά. «Θα πρέπει να σταματήσουμε αμέσως να κάνουμε χειραψία», δήλωσε και ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής της μονάδας μεταδοτικών ασθενειών στο υπουργείο Υγείας της Ελβετίας.

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.