Ποιοι να φορούν μάσκες, τι κάνουμε με τα γάντια - Οδηγίες από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ

featured image

Μία τάση άμβλυνσης εμφανίζεται στον κορονοϊό στην Ελλάδα όπως είπε ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, λοιμωξιολόγος – αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ, ο οποίος ταυτόχρονα μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τα μέσα αυτοπροστασίας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το καλύτερο είναι να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό διάλυμα ή αντισηπτικά μαντηλάκια κάθε φορά που πιάνουμε επιφάνειες που έχουν ακουμπήσει και άλλοι.

Τονίστηκε, ότι τα γάντια είναι μίας χρήσης, δηλαδή προστατεύουν μόνο μία φορά που θα ακουμπήσουμε κάπου. Μετά θα πρέπει να τα απορρίψουμε και να βάλουμε άλλα.


Πολύ σημαντικό, λοιπόν, είναι να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια και να βάζουμε αντισηπτικά.

Όσο για τις μάσκες, επισήμανε πως είναι για τους ασθενείς, για το υγειονομικό προσωπικό και για όσους φροντίζουν ασθενείς.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, σχετικά με το πλήρωμα του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» δήλωσε πως το σύνολο των ναυτικών έχει υποβληθεί σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Από όσα τεστ έχουν ήδη βγει, διαπιστώνεται ότι υπάρχει ένα σημαντικό μέρος θετικών κρουσμάτων. Θα διαχωρίσουμε τους θετικούς από τους αρνητικούς, οι θετικοί θα παρακολουθηθούν και οι αρνητικοί θα μπουν σε καραντίνα» είπε.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.