Πρόεδρος ΕΟΦ: Η χλωροκίνη φαίνεται να έχει θεραπευτική δράση

featured image

Για τη χορήγηση χλωρονίκης σε ασθενείς με κορονοϊό μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (31/3) ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου.

«Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, η χλωροκίνη φαίνεται να έχει κάποια θεραπευτική δράση στους ασθενείς με κορονοϊό, ωστόσο είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων» σημείωσε μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε πως για να εξάγουμε με ασφάλεια συμπεράσματα χρειάζεται μεγάλος αριθμός ασθενών και ολοκληρωμένες μελέτες.

«Στη χώρα μας η χρήση του φαρμάκου αυτού θα δώσει μια εκτίμηση σε 10 με 15 ημέρες. Ωστόσο, δεν φτάνει μόνο η εμπειρία μιας χώρας, καθώς είναι διαφορετική η εκδήλωση και η ένταση των συμπτωμάτων της πανδημίας ανά χώρα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΦ και σημείωσε παράλληλα πως γίνονται δοκιμές και σε άλλα φάρμακα αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.


«Υπάρχουν επαρκείς ποσότητες του συνδυασμού χλωροκίνης και αζιθρομυκίνης για να καλύψουν όλες τις ανάγκες» διαβεβαίωσε και τόνισε πως επιστημονική κοινότητα αποσκοπεί στην πρόσληψη από τον κορονοϊό δηλαδή στη δημιουργία του εμβολίου που θα αποτελέσει και τη λήξη της πανδημίας.

Σχολιάζοντας το ότι πολλοί πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν χλωροκίνη από τα φαρμακεία σημείωσε πως είναι λογικό ο κόσμος να πανικοβάλλεται. «Με αυτόν τον τρόπο θέτουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει ούτε παρακολούθηση γιατρού ούτε επαρκής συμπτωματολογία ούτε γνώση των παρενεργειών των φαρμάκων, ούτε καν γνωρίζουν εάν νοσούν» είπε και σημείωσε «δεν υπάρχει λόγος πανικού».

«Το σωστό είναι τηρούμε τα προληπτικά μέτρα και όταν υπάρξει συμπτωματολογία να απευθυνόμαστε σε γιατρό καθώς αυτός θα αξιολογήσει εάν θα χρειαστεί θεραπεία» τόνισε έτσι ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.