Αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού η ετήσια σύνοδος του κινεζικού κοινοβουλίου

featured image

Αναβολή της ετήσιας συνόδου του, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου, αποφάσισε το κορυφαίο νομοθετικό σώμα της Κίνας, εν μέσω του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού που έχει μολύνει περισσότερους από 70.000 ανθρώπους στη χώρα.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως η νέα ημερομηνία των συνεδριάσεων του κινεζικού κοινοβουλίου, που συνήθως διαρκούν 10 ημέρες, θα οριστεί αργότερα. Η σύνοδός του δεν θα καθυστερήσει υπερβολικά, πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση χωρίς να επεκταθεί.

Το κινεζικό κοινοβούλιο αποφάσισε επίσης επισήμως να απαγορεύσει κάθε παράνομο εμπόριο άγριων ζώων και την κατανάλωσή τους στην Κίνα. Η άγρια ζωή πιστεύεται πως ήταν η πηγή του ιού που ευθύνεται για την επιδημία.


Εξάλλου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το Πεκίνο προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, επισημαίνοντας πως Κινέζοι πολίτες αντιμετωπίστηκαν άδικα στη χώρα αυτή εξαιτίας των υπερβολικών προληπτικών μέτρων κατά του ξεσπάσματος του κορονοϊού.

Το κινεζικό υπουργείο Τουρισμού επικαλείται επίσης στην προειδοποίησή του την «κατάσταση της ασφάλειας» στις ΗΠΑ.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις ΗΠΑ γι» αυτό που θεωρεί υπερβολική αντίδραση στο ξέσπασμα, η οποία περιλαμβάνει περιορισμούς των επισκεπτών από την Κίνα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.