Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας επέτρεψε στους πιστούς να μεταλαμβάνουν με δικό τους κουτάλι

featured image

Με την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας επιτρέπει στους πιστούς να μην ασπάζονται τις εικόνες και να χρησιμοποιούν μίας χρήσεως κουταλάκι για τη μετάληψη, προκειμένου να αποφύγουν τη μετάδοση του νέου ιού.

«Οι πιστοί που φοβούνται τη μετάδοση μπορούν να αποφύγουν προσωρινά τον ασπασμό των εικόνων στις εκκλησίες… μπορούν να ζητούν κατ» εξαίρεσιν από τον ιερέα να χρησιμοποιούν το δικό τους κουτάλι για τη μετάληψη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι πρόκειται «για μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα, που λαμβάνονται μόνο εξαιτίας της απειλής της επιδημίας».


Η πολύ συντηρητική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας μετρά 16 εκατομμύρια πιστούς, που αντιστοιχούν στο 86% του πληθυσμού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Ρουμάνοι καθολικοί (4,6% του πληθυσμού) καλούνται «να μην χρησιμοποιούν αγιασμό κάνοντας τον σταυρό τους…και να αποφεύγουν τις χειραψίες ως χειρονομία ειρήνης κατά την διάρκεια της λειτουργίας», σύμφωνα με την επιστολή η οποία εστάλη στους πιστούς από τον αρχιεπίσκοπο του Βουκουρεστίου, Ορέλ Πέρκα.

Η Ρουμανία έχει ενισχύσει τα μέτρα για να αποφύγει την εξάπλωση της επιδημίας, θέτοντας σε καραντίνα τα άτομα που έχουν περάσει από τις επικίνδυνες ζώνες της Κίνας και της Ιταλίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.