Πρόστιμα ύψους 229.845 ευρώ σε επιχειρήσεις τροφίμων από τον ΕΦΕΤ

featured image

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων επικύρωσε την επιβολή προστίμων σε 28 επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους 229.845 ευρώ, επικύρωσε στην 4η συνεδρίαση του Δ.Σ. της 3ης Μαρτίου 2020, με ισάριθμες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από εξέταση των σχετικών ενστάσεων.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα του ΕΦΕΤ αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και λιανικού εμπορίου, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων: κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος και πουλερικών, γάλακτος, αλιευμάτων, επεξεργασίας και τυποποίησης φρούτων, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Επιβλήθηκαν για:


Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων Μη συμμόρφωση με τα μέτρα της δέσμευσης ή κατάσχεσης τροφίμων από τις αρμόδιες αρχές.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους, προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Νεότερη Παλαιότερη