Κορονοϊός: Η Βρετανία συστήνει αυτοαπομόνωση σε όσους επιστρέφουν από Ιταλία

featured image

Η Βρετανία δήλωσε σήμερα ότι όποιος επιστρέφει από περιοχές της βόρειας Ιταλίας, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου και εξόδου ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, πρέπει να αυτοαπομονώνεται για 14 ημέρες, ανεξάρτητα από το αν παρουσιάζει ή όχι συμπτώματα ασθένειας.

Η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε πως με βάση τα νέα μέτρα, που ισχύουν από χθες (08.03) δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος από την περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπου βρίσκεται το Μιλάνο, καθώς και από 14 επαρχίες σε τέσσερις άλλες περιφέρειες, περιλαμβανομένων των πόλεων Βενετία, Μοδένα, Πάρμα, Πιατσέντζα, Ρέτζιο Εμίλια και Ρίμινι.

«Αν έχετε επιστρέψει ή πρόκειται σύντομα να επιστρέψετε από οιαδήποτε από τις περιοχές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο όπου ισχύει απαγόρευση εισόδου/εξόδου, πρέπει να αυτοαπομονώνεστε για 14 ημέρες είτε παρουσιάζετε συμπτώματα είτε όχι», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας.


Όσοι επιστρέφουν από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ιταλίας και εμφανίζουν συμπτώματα συνιστάται επίσης να αυτοαπομονώνονται, ανέφερε το υπουργείο.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να αντεπεξέλθει στο ξέσπασμα του κορονοϊού αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να βοηθήσουμε να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος στην οικονομία», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Η πρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε, όμως, πως η ΕΕ χρειάζεται επειγόντως μια συμφωνία για τον νέο προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027, εάν θέλει να ανταποκριθεί στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Νεότερη Παλαιότερη