Κανένα δρομολόγιο αύριο και στο Μετρό

featured image
Παράνομη κρίθηκε η απεργία της Τετάρτης (9/11) για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που ανήκουν στην ευθύνη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ θα λειτουργούν κανονικά, όπως και τα λεωφορεία αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση εργασίας στην ΟΣΥ (στα λεωφορεία δηλαδή) θα αναβαθμιστεί σε 24ωρη απεργία, υπό την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η ΣΕΛΜΑ (Μετρό).

Σύμφωνα με πληροφορίες παρά την απόφαση του δικαστηρίου στις γραμμές 2 και 3 του μετρό δε θα πραγματοποιηθούν καθόλου δρομολόγια, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία (ΣΕΛΜΑ), έλαβε την απόφαση να μετατρέψει τις στάσεις εργασίας σε 24ωρη απεργία. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στη γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) με τα μέχρις στιγμής δεδομένα παραμένουν στον αρχικό προγραμματισμό για λειτουργία του ηλεκτρικού από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ με ανακοίνωση που είχε εκδώσει από νωρίς, δήλωνε την πλήρη κάλυψή της στους απεργούς επισημαίνοντας ότι είχε εγκαίρως, από τις 15 Σεπτεμβρίου, ενημερώσει για την απεργία τόσο το κοινό όσο και όλους τους εργοδοτικούς φορείς.Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς:

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη και είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα.

Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.