Daily Mail: Η Δύση πρότεινε στον Πούτιν όρους παράδοσης μετά την υποχώρηση από την Χερσώνα

featured image


Ηυποχώρηση της Ρωσίας από τη Χερσώνα, τη μοναδική περιφέρεια της Ουκρανίας που κατέλαβε ολόκληρη από την αρχή του πολέμου είναι γεγονός και σύμφωνα με την Daily Mail η Δύση έδωσε στον Βλαντιμίρ Πούτιν όρους παράδοσης.

Σύμφωνα με Ρώσο ακαδημαϊκό, τον οποίο επικαλείται η dailymail.co.uk, μετά την ήττα στη Χερσώνα, η Δύση πρότεινε όρους παράδοσης στον Βλαντίμιρ Πούτιν. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι συνεργάτες του Ρώσου προέδρου δεν ήταν αρνητικοί στις προτάσεις αφού αυτές τους επέτρεπαν να παραμείνουν στην εξουσία αλλά και να αποφύγουν κατηγορίες για «εγκληματικές ενέργειες».

Όπως ανέφερε στο βρετανικό μέσο ο ακαδημαϊκός Βάλερι Σολοβέι ο οποίος έχει επαφές με το Κρεμλίνο, ο ρωσικός στρατός στη Χερσώνα γνώρισε μία «ντροπιαστική ήττα». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, η αποδοχή των όρων, θα υποχρέωνε τη Ρωσία να υποχωρήσει από όλα τα ουκρανικά εδάφη, με εξαίρεση τη χερσόνησο της Κριμαίας, που θα χαρακτηρίζονταν αποστρατικοποιημένη ζώνη έως το 2029, όταν και θα επανερχόταν προς συζήτηση το θέμα.



Η Ρωσία σε αντάλλαγμα θα έπαιρνε την απαλλαγή του Πούτιν από διώξεις, η οποία και θα τού επέτρεπε να παραμείνει στην εξουσία. Όπως ισχυρίζεται ο ακαδημαϊκός, για τη συγκεκριμένη πρόταση συμφώνησαν Ουκρανία και Δύση. Η Daily Mail αναφέρει ότι, σε αυτή τη φάση, η Ρωσία φέρεται να είναι θετική στο ενδεχόμενο επιστροφής των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ οι πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι, την ίδια διάθεση έχει και η Ουκρανία.

Όπως τόνισε αυτή την εβδομάδα και ο αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μάιλι, εξάλλου, ο «βαρύς χειμώνας που έρχεται με μάχες, δίνει την ευκαιρία για να κάτσουν να συζητήσουν οι δύο πλευρές». Από την πλευρά του, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημείωσε πρόσφατα ότι είναι διατεθειμένος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο εφόσον πρόεδρος της Ρωσίας είναι κάποιος πέρα του Πούτιν.

newsbeast.gr





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.