Αυτοκίνητο Tesla σκόρπισε το θάνατο μετά απο τεχνικό πρόβλημα

featured image


Ένα αυτοκίνητο Tesla, ενώ ήταν στο δρόμο κινεζικής επαρχίας βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο άτομα και τραυματίζοντας τρία, πριν τελικά πέσει πάνω σε ένα κτίριο. Το περιστατικό συνέβη στις 5 Νοεμβρίου στην πόλη Chaozhou, βορειοανατολικά του Χονγκ Κονγκ.

Στο βίντεο φαίνεται ένα λευκό Tesla Model Y να επιταχύνει ξαφνικά, κατά τη διάρκεια που ο οδηγός προσπάθησε να παρκάρει το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να αναπτύσσει πολύ μεγάλη ταχύτητα μέσα σε πολυσύχναστους δρόμους. Η οικογένεια του οδηγού δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι ο 55χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και ότι όταν πάτησε το φρένο αυτό δεν ανταποκρινόταν. Σύμφωνα με το «Jimu News», ένας μοτοσικλετιστής και μια μαθήτρια σκοτώθηκαν.

Η Tesla δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό, σημειώνοντας ότι τα δεδομένα της έδειξαν ότι το πεντάλ του φρένου δεν ήταν ποτέ ενεργοποιημένο την ώρα που το όχημα έτρεχε μέσα στην πόλη. Σε δήλωσή της στη Daily Mail, η Tesla δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να εντοπίσει την «αλήθεια» σχετικά με το τι προκάλεσε το δυστύχημα.



Στο σημείο που εντοπίζονται οι έρευνες είναι στις αυτόματες λειτουργίες του ηλεκτρικού οχήματος.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.