Ποσά μαμούθ στους λογαριασμούς της οικογένειας Καϊλή σύμφωνα με Ισπανούς ερευνητές - Πάνω απο 30 εκατ. ευρώ

featured image


απο το newsbreak.gr

Ο Ισπανικός οργανισμός ακτιβιστών κατά της διαφθοράς (ACODAP) δημοσίευσε λογαριασμούς και εμβάσματα που αφορούν το Qatargate και την οικογένεια Καϊλή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού, οι επίμαχοι λογαριασμοί είναι αυτοί που κατατέθηκαν και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τέθηκαν στη διάθεση του ACODAP Complaint Box, από τον ερευνητή Alberto Royuela και τον δημοσιογράφο Juan Martínez Grasa.

Οι δύο ερευνητές μάλιστα δημοσιοποίησαν το σύνολο των αποκαλύψεων τους και στο YouTube, προβάλλοντας τα σχετικά έγγραφα.

Γράφει συγκεκριμένα ο ACODAP στην επίσημη ιστοσελίδα του:

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Η πολιτική ζωή των Βρυξελλών έχει συγκλονιστεί τις τελευταίες ημέρες από ένα σχέδιο δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που συνδέεται με το Κατάρ και το Μαρόκο, του οποίου οι βασικοί πρωταγωνιστές έχουν περάσει από τη δημόσια «ανωνυμία» στα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη.

1. Εύα Καϊλή: Πρώην τηλεπαρουσιάστρια, Ελληνίδα σοσιαλδημοκρατική ευρωβουλευτής και εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έως ότου η θέση αυτή της αφαιρέθηκε  ως αποτέλεσμα του σκανδάλου, 44 ετών.
Τον Δεκέμβριο του 2019, έλαβε δύο εμβάσματα συνολικού ποσού 20.000.000 $ στην τράπεζα BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα θα είχε υπόλοιπο 9.216.234 $.

Τα εμβάσματα από το Κατάρ στον λογαριασμό της Εύας Καϊλή στον Παναμά

2. Αλέξανδρος Καϊλής: Είναι ο πατέρας της Καϊλή, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία καθώς έβγαινε από ξενοδοχείο των Βρυξελλών με βαλίτσες με μετρητά.
Τον Ιανουάριο του 2020, έλαβε δύο εμβάσματα για συνολικό ποσό 4.000.000 $ στην τραπεζα BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα έχει υπόλοιπο 1.688.095 $.

Τα εμβάσματα από το Κατάρ στον λογαριασμό του πατέρα της Καϊλή, Αλέξανδρο

3. Μαρία Ιγνατιάδου: Είναι η μητέρα της Καϊλή.
Τον Ιανουάριο του 2020, έλαβε δύο εμβάσματα για συνολικό ποσό 4.000.000 $ στην τραπεζα BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα έχει απομείνει υπόλοιπο 1.845.300 $.Εμβάσματα και στην Μαρία Ιγνατιάδου από το Κατάρ

4. Pier Antonio Panzeri: Πρώην Ευρωβουλευτής (υπηρέτησε μεταξύ 2004 και 2019), πρώην συνδικαλιστικός ηγέτης και ιδρυτής της ΜΚΟ Fight Impunity (Αγώνας ενάντια στην ατιμωρησία), αυτός ο 67χρονος Ιταλός σοσιαλδημοκράτης θα ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής στο σχέδιο δωροδοκίας. Η βελγική αστυνομία βρήκε στο σπίτι του 700.000 ευρώ μετρητά.
Τον Μάιο του 2021, έλαβε δύο εμβάσματα για συνολικό ποσό 8.000.000 $ στην τράπεζα BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα έχει υπόλοιπο 3.814.907 $.

5. Maria Colleoni και Silvia Panzeri: Η σύζυγος και η κόρη του Panzeri συνελήφθησαν στην Ιταλία μετά από αίτημα της βελγικής Δικαιοσύνης, η οποία, βάσει υποκλοπών, που θεωρεί ότι βοήθησαν τον πολιτικό στις παράνομες δραστηριότητές του.
Η πρώτη, τον Μάιο του 2021, έλαβε δύο εμβάσματα συνολικού ποσού 6.000.000 $ στο BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα είχε υπόλοιπο 2.810.254 $.
Το δεύτερο, τον Μάιο του 2021, έλαβε δύο εμβάσματα για συνολικό ποσό 6.000.000 $ στο BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα έχει υπόλοιπο 2.644.254 $.

6. Luca Visentini: Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), Visenti, 53, κατηγορείται για διαφθορά και υπό αναστολή. Πολύ επικριτικός απέναντι στο Κατάρ πριν από μια δεκαετία, όταν κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι εκεί μειώθηκαν σε «σκλάβους», οι θέσεις του «εξελίχθηκαν» με τα χρόνια σε πολύ πιο φιλικές προς το Κατάρ.
Τον Σεπτέμβριο του 2021, έλαβε δύο εμβάσματα για συνολικό ποσό 8.000.000 $ στη BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα έχει υπόλοιπο 2.922.704 $.

7. Marc Tarabella: Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2009, ο 59χρονος Βέλγος Σοσιαλδημοκράτης έχει αποκλειστεί τόσο από το κόμμα του στο Βέλγιο όσο και από τη σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την υποψία ότι ήταν μέλος της διεφθαρμένης οργάνωσης αφού η αστυνομία έκανε έρευνα στο γραφείο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο σπίτι του.

Ο Tarabella, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο (DARP), διαβεβαιώνει ότι δεν έλαβε ποτέ “κάποιο δώρο από το Κατάρ” και ότι, αν το είχε, θα το είχε καταγγείλει, αλλά η φίλη του Εύα Καϊλή τον υπέδειξε στην ομολογία της ως ένας από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο.

Τον Οκτώβριο του 2021, έλαβε δύο εμβάσματα για συνολικό ποσό 10.000.000 $ στη BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα έχει υπόλοιπο 4.247.286 $.

Τα έγγραφα από την αλληλογραφία των ευρωπαϊκών αρχών με τις αντίστοιχες του Παναμά:

Τα ντοκουμέντα που προσκόμισαν οι ερευνητές για τους λογαριασμούς στον Παναμά

 

[/expander_maker]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Νεότερη Παλαιότερη