«Ξέρεις ποια είμαι εγώ;» Τι έλεγε σε καθηγητή που την «έκοψε» σε μάθημα στο Μεταπτυχιακό

featured image


Με το σκάνδαλο διαφθοράς στους «κόλπους» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω δωροδοκίας ευρωβουλευτών από το Κατάρ και με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή να εμπλέκεται, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πρώην-πλέον-στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Μια από αυτές τις ιστορίες αφορά στην περίοδο που η Εύα Καϊλή έκανε το μεταπτυχιακό της στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Υποθέσεις στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το 2006-2008.

Υπενθυμίζεται, πως η Εύα Καϊλή είχε σπουδάσει, πρώτα, στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο, λοιπόν, που η νυν ευρωβουλευτής έκανε το Μεταπτυχιακό της, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος καθηγητής «έκοψε» σε ένα μάθημα την Εύα Καϊλή, που σημειωτέον είχε εκλεγεί το 2007 για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ.

Τότε ποιος είδε την… Εύα Καϊλή και δεν τη φοβήθηκε!

Συμφοιτητές της κας Καϊλή, που έμαθαν τότε τα όσα έγιναν, έχουν να λένε για την έξαλλη κατάσταση στην οποία ήταν και έλεγε στον καθηγητή που δεν την πέρασε:

«Ξέρεις ποια είμαι εγώ; Είμαι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, νομίζεις πως έχω χρόνο να ξανάρχομαι να δίνω μαθήματα…;».

«Μαύρο» χρήμα στο σπίτι της Εύας Καϊλή – Άμεση η διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ

Κύκλωμα διαφθοράς με άρωμα Κατάρ στο ευρωκοινοβούλιο. Στα χέρια της βελγικής αστυνομίας η Εύα Καϊλή, για σύλληψη επ’ αυτοφώρω με σακούλες με μετρητά, πέρασε τη νύχτα σε κρατητήριο γράφει ο βελγικός Τύπος. Άμεση η διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ και την σοσιαλιστική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο.
Η εμπλοκή της Εύας Καϊλή και η διαφαινόμενη σύλληψή της από τις βελγικές αρχές στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς ευρωπαίων αξιωματούχων και ευρωβουλευτών της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών για λόμπι υπέρ του Κατάρ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την ευρωβουλευτή δούρειο ίππο της ΝΔ με τις σχέσεις τους να έχουν παγώσει ήδη από τον περασμένο Ιούλιο όταν κατέθεσε μήνυση για την υπόθεση της παρακολούθησής της.



Όπως ο είπε ο κ. Ανδρουλάκης πληροφορήθηκε την υπόθεση από τον βελγικό Τύπου με την απόφαση της διαγραφής της να λαμβάνεται ακαριαία.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Στις αρχές Νοεμβρίου η κα Καϊλή μετά από επίσκεψή της στο Κατάρ σε ομιλία της στο ευρωκοινοβούλιο χαρακτήριζε το Κατάρ πρωτοπόρο κράτος στα εργασιακά δικαιώματα, όταν για τις ανάγκες του μουντιάλ έχουν σκοτωθεί σε εργατικά ατυχήματα περισσότεροι από 6,500 εργάτες.

Ήταν το δεύτερο χτύπημα της κας Καϊλή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τα σύννεφα στις σχέσεις τους να μαζεύονται από τον περασμένο Ιούλιο όταν η ευρωβουλευτής επιχειρούσε να υποβαθμίσει το ζήτημα της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε φρένο σε σενάρια σύνδεσης της υπόθεσης διαφθοράς στις Βρυξέλλες με την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες κατοίκον έρευνες σε οικίες και γραφεία ευρωπαίων αξιωματούχων και συνολικά έχουν συλληφθεί 4 άτομα.

Ανάμεσά τους είναι ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατικων και ο πρώην βοηθός του και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ευρωπαϊκό Τύπο βρέθηκαν και κατασχέθηκα χρηματικά ποσά άνω των 500.000€ με τις 100 χιλιάδες να εντοπίζονται στο γραφείο του συντρόφου της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Να παραδώσει την έδρα της στο ευρωκοινοβούλιο ζητά ώρα το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό Τύπο στο στόχαστρο των βελγικών αρχών βρίσκονται και δυο ακόμη ευρωβουλευτών της ομάδας ευρωσοσιαλιστών.

«Οι ανταγωνισμοί διαφόρων μεγάλων συμφερόντων κι ομίλων για τον έλεγχο της διοργάνωσης, τα χιλιάδες θεσμοθετημένα λόμπι στο ευρωκοινοβούλιο, η ίδια η ΕΕ των μονοπωλίων αποτελούν «φυτώρια» διαφθοράς», ανέφερε το ΚΚΕ.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.