«Στοπ» στη χορήγηση ασύλου σε Αλβανούς μετανάστες βάζει η Μεγάλη Βρετανία

featured image


«Στοπ» στην παράνομη μετανάστευση ειδικά από την Αλβανία, σκοπεύει να βάλει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας σκοπεύουν να επιβάλλουν μέτρα για τον δραστικό περιορισμό του κύματος μετανάστευσης από την Αλβανία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2022 το 1/3 των μεταναστών που έχουν εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι Αλβανοί, δηλαδή περίπου 12.000.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης, Robert Jenrick, οι αιτήσεις για άσυλο που υποβάλλουν οι Αλβανοί θα πρέπει να απορρίπτονται, καθώς η Αλβανία είναι μια «ασφαλής» χώρα και ως εκ τούτου οι αιτούνται δεν έχουν κάποιο δικαίωμα για τον χαρακτηρισμό τους ως πρόφυγες.

Η χώρα δέχεται μεγάλη μεταναστευτική πίεση, κυρίως από παράνομους μετανάστες οι οποίοι αποβιβάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρές βάρκες από τη Γαλλία.



Μάλιστα, ο νέος πρωθυπουργός Sunak σύμφωνησε πρόσφατα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα να εφαρμοστούν τάχιστα οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών στην Αλβανία. Περίπου 1.000 Αλβανοί έχουν επαναπατριστεί μέχρι στιγμής.

Όπως σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης, το μεταναστευτικό πρόβλημα θα απασχολεί τη χώρα για πολλά χρόνια ακόμα, ενώ ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα είναι πια «μη διαχειρίσιμος».

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από λίγες ημέρες, προκλήθηκε χάος στους δρόμους του Λονδίνου από Αλβανούς, οι οποίοι γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους για να γιορτάσουν την ημέρα τα 110 χρόνια από την εθνική Ανεξαρτησία της χώρας τους.

Πηγή: Daily Mail





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.