«Στη βάρδια ήταν και άλλος εμπειρότερος σταθμάρχης!»

featured image


Μια σειρά λαθών και παραλείψεων φαίνεται πως έχουν σημειωθεί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα για να φτάσουμε στους 57 νεκρούς, με αλληλοκατηγορίες και μπάχαλο, όπως προκύπτει από όσα λέει ο επιθεωρητής Λάρισας που τέθηκε σε αργία ως υπεύθυνος για την τοποθέτηση του μοιραίου 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον επιθεωρητή Λάρισας, κανονικά στη βάρδια– βάσει του φύλλου μηνιαίων παρουσιών- ήταν και άλλος σταθμάρχης, εμπειρότερος του 59χρονου, κάτι που δείχνει πως μάλλον αυτός ο σταθμάρχης, στον οποίο αναφέρεται ο επιθεωρητής Λάρισας είτε δεν πήγε ποτέ, είτε έφυγε κάποια στιγμή, αφήνοντας μόνο τον άπειρο συνάδελφό του.
Μάλιστα, ο επιθεωρητής συνεχίζει, επισημαίνοντας πως ευθύνες έχει και ο σταθμάρχης Νέων Πόρων που δεν σήμανε συναγερμό.

Ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα ο επιθεωρητής Λάρισας

Σημειώνεται, πως μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ο επιθεωρητής Λάρισας έχει τεθεί σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη.
Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ο επιθεωρητής Λάρισας την επόμενη της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών πήρε αναρρωτική ενός μήνα, μια κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα.



Ο επιθεωρητής Λάρισας μένει στον Βόλο, αλλά έχει φύγει από την Βόλο. Μέλος της οικογένειας του είπε στον ΣΚΑΪ πως δεν βρίσκεται στην πόλη και ότι έχει αποχωρήσει λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα ο συγκεκριμένος επιθεωρητής που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία όλων των ελληνικών σιδηροδρόμων από τον σταθμό της Λάρισας μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια για έναν μήνα.

Και έτσι εξαφανίστηκε από τα γραφεία και δεν έδωσε το «παρών» ούτε την επόμενη μέρα στα γραφεία του Οργανισμού και της εταιρείας του ΟΣΕ.
Στελέχη του ΟΣΕ αναφέρουν ότι από την διοίκηση του Οργανισμού μέχρι και αυτή την ώρα έχει θεωρηθεί πως ο συγκεκριμένος επιθεωρητής δεν θα έπρεπε να έχει τοποθετήσει τον εν λόγω σταθμάρχη στη Λάρισα, επειδή είχε λίγες μέρες στην δουλειά.

Αυτό το οποίο βαραίνει τον συγκεκριμένο επιθεωρητή, και για αυτό με επείγουσα οδηγία τέθηκε σε αργία, είναι ότι δεν θα έπρεπε να είχε τοποθετήσει μόνο του τον σταθμάρχη σε βάρδια.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετείται σταθμάρχης σε σταθμό ανεξαρτήτως της εμπειρίας του, αρκεί να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Πριν από μερικά χρόνια για να μπορεί να τοποθετηθεί κάποιος σε ανάλογη θέση, θα έπρεπε να έχει εκπαιδευτεί για 7 με 8 χρόνια…





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.