Πήγε να κοιμηθεί και μόλις ξύπνησε δεν μπορούσε να διανοηθεί τι είχε συμβεί…

featured image


Στη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας, συχνά ξεκινάμε τη μέρα μας με απλές εργασίες, όπως το να φτιάχνουμε καφέ, να ελέγχουμε τα τηλέφωνά μας και να ενημερωνόμαστε για τα μηνύματά μας. Αλλά για ένα άτομο, η έναρξη της ημέρας του πήρε μια εκπληκτική τροπή, καθώς ανακάλυψε ότι τον περίμενε ένα απροσδόκητο ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο εν λόγω άνδρας, ο Daniel Levene, είχε ένα πρωινό που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Διαμένοντας στο Μανχάταν και εργαζόμενος ως επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων, ο Levene ξεκίνησε τη μέρα του μπαίνοντας στον υπολογιστή του γύρω στις 10 το πρωί. Χωρίς να το γνωρίζει, αυτό το φαινομενικά συνηθισμένο πρωινό επρόκειτο να μετατραπεί σε εξαιρετικό.

Καθώς έλεγχε το υπόλοιπο του λογαριασμού του, τον κατέλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Τα ψηφιακά ψηφία στην οθόνη του έδειχναν ένα εκπληκτικό νούμερο, πάνω από 89 εκατομμύρια δολάρια είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό του. Η πηγή αυτής της απροσδόκητης αμοιβής ήταν η E-Trade Financial Corporation, θυγατρική της διάσημης Morgan Stanley. Η E-Trade, γνωστή για την ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών της, είχε κατά λάθος διοχετεύσει αυτό το τεράστιο ποσό στο λογαριασμό του Levene.



Μέσα στον απόλυτο ενθουσιασμό της στιγμής, ο Levene απευθύνθηκε γρήγορα σε έναν φίλο του για να μοιραστεί τα απίστευτα νέα. Σε ένα ανάλαφρο αστείο, αναρωτήθηκε για τα εξωφρενικά σχέδια του να πλεύσει στο Μονακό, να αποκτήσει ένα πολυτελές γιοτ και να παρακολουθήσει το Γκραν Πρι.

Συνειδητοποιώντας την απίθανη φύση της κατάθεσης, το πρακτικό ένστικτο του Levene ενεργοποιήθηκε. Αμέσως επικοινώνησε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της E-Trade, επιδιώκοντας να διορθώσει την κατάσταση.

Όπως θα περίμενε κανείς, ένα τόσο σημαντικό λάθος εκ μέρους ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος επέβαλε την ανάγκη για ταχεία δράση. Ωστόσο, χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να απαντήσει η E-Trade στην επικοινωνία του Levene και να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης των εκατομμυρίων που είχαν τοποθετηθεί κατά λάθος στο λογαριασμό του.

Αναλογιζόμενος τη σουρεαλιστική τροπή των γεγονότων, ο Levene αναγνώρισε ότι κατάλαβε το λάθος από την αρχή. Μιλώντας στη New York Post, αναγνώρισε το απίθανο της κατάστασης. Παρά τη γοητεία ενός τόσο μεγάλου χρηματικού ποσού, ήξερε ότι επρόκειτο για ένα ατύχημα που έπρεπε να διορθωθεί.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.