Κερατσίνι ΤΩΡΑ – Καμία δομή δεν θέλει να φιλοξενήσει τα θύματα του Youtuber

featured image


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας για την υπόθεση του 42χρονου Youtuber στο Κερατσίνι, που τη Δευτέρα (20-11-23) θα οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών, καθώς κατηγορείται για την κακοποίηση ζευγαριού με νοητική υστέρηση σε ζωντανή μετάδοση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην πρωινή εκπομπή του OPEN, Τώρα Μαζί, παρά την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, καμία δομή δεν έχει δεχτεί να φιλοξενήσει την 21χρονη και τον 24χρονο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθεια τους να βρουν δομή για αυτούς τους ανθρώπους έχουν ακούσει απίστευτες ατάκες, όπως:

«Δεν είναι αλλοδαποί και δεν τους δεχόμαστε», «δεν έχουν κάνει εξετάσεις αίματος», «πρέπει να χαρακτηριστούν ως ΑμεΑ», «δεν έχουν χαρτιά», «πρέπει να έχουν ασφαλιστική ή φορολογική ικανότητα», κ.ά.«Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε ακατάλληλο χώρο, όπου κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα πέσουν ξανά θύματα διαδικτυακής εκμετάλλευσης.

Τα παιδιά αυτά αισθάνονταν σημαντικά και δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν την κακοποίηση τους. Τους έδινε ένα μικρό χαρτζιλίκι και κάτι να φάνε, ενώ τα εκμεταλλευόταν και τα είχε σε βορά αχόρταγων χρηστών που πλήρωναν για να βλέπουν τον βασανισμό τους», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Και συμπληρώνουν: «Όταν μιλάμε για θύματα ρατσιστικής βίας αναφερόμαστε σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή άτομα που στερούνται ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αγαθά και κυρίως μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι θύματα βίας.

Όταν, δε, μιλάμε για άτομα με αναπηρία, τότε έχουμε να κάνουμε με πολλαπλές ευαλωτότητες και διακρίσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Νεότερη Παλαιότερη