Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους

featured image

Για «θεσμική εκτροπή από την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης «φέρει ακέραια ευθύνη για αυτή τη μεθόδευση» και πως «προσπαθεί να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους». «Έχουμε μια πλειοψηφία που επιχειρεί να χειραγωγήσει την μειοψηφία, και δυστυχώς μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς», είπε.

Αναφερθείς στην επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής, σημειώνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τεκμηριώνει γιατί δεν νομιμοποιείται να εξαιρεί -και μάλιστα εκ των υστέρων- μέλη της η επιτροπή». Πρόσθεσε ότι «αυτό συνιστά αρμοδιότητα της εκάστοτε Κοινοβουλευτικής Ομάδας» και πως «όταν το θέμα είχε τεθεί στην Ολομέλεια δεν είχαν τεθεί ενστάσεις για τη σύνθεση της επιτροπής». «Καλούμε τον πρόεδρο της βουλής να λάβει πρωτοβουλίες και να λειτουργήσει βάσει του θεσμικού του ρόλου, ώστε να βρεθεί λύση και να αφεθεί η προανακριτική να κάνει τη δουλειά της», υπογράμμισε. Χαρακτήρισε δε σημαντική τη διαφοροποίηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Χάρη Καστανίδη.

Ανέφερε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη με τις υποθέσεις σκανδάλων που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και έπληξαν τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, για επικοινωνιακούς χειρισμούς στο θέμα της ασφάλειας: «Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ακούγαμε από τη ΝΔ μια γενικόλογη ρητορεία περί ασφάλειας, και αυτό που βιώνουμε τελικά είναι μια σειρά από πολύ σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, που οδηγούν τους πολίτες να μην νιώθουν ασφαλείς. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα». «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πέσει στην παγίδα, την οποία προσπάθησε να στήσει στον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά», σχολίασε.

«Διττή η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό»

«Το νομοσχέδιο της ΝΔ για το προσφυγικό συγκεφαλαιώνει τη διττή αποτυχία της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως σημείωσε, «από τη μία, με την κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Από την άλλη, «η διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας και στη χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων», πρόσθσε.

Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη ανάμεσα στην αμηχανία της αδράνειας και στις δικές της εσωκομματικές αντιφάσεις». Επίσης, «παγιδευμένη» και «ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε προεκλογικά και στις πραγματικές διαστάσεις ενός σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη».

«Μοναδική λύση για τη διαχείριση του προσφυγικού», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια: Διεθνοποίηση του ζητήματος, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, συνολικό σχέδιο υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων».

Από το Blogger.