Μέσα σε έξι μέρες θα φτιάξει η Κίνα εργοστάσιο κατασκευής χειρουργικών μασκών

featured image

Εργοστάσιο κατασκευής χειρουργικών μασκών θα στηθεί στο Πεκίνο μέσα σε έξι ημέρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζήτηση για προστατευτικό εξοπλισμό εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Μετά το νοσοκομείο χιλίων κλινών, που φτιάχτηκε μέσα σε πέντε μέρες, τώρα η Κίνα φτιάχνει εργοστάσιο κατασκευής μασκών μέσα σε έξι ημέρες.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το πρακτορείο Xinhua, το εργοστάσιο, που θα στεγαστεί σε βιομηχανικό κτίριο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κίνας, θα μπορεί να παράγει 250.000 χειρουργικές μάσκες ημερησίως, σύμφωνα με την εταιρεία China Construction First Group η οποία ανέλαβε το έργο, ενώ πρόσθεσε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του θα ξεκινήσουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο.


Τα εργοστάσια παραγωγής χειρουργικών μασκών σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του covid-19, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 1.700 άνθρωποι στην Κίνα.

Τον Ιανουάριο η CMask, μια κινεζική εταιρεία κατασκευής χειρουργικών μασκών που καλύπτει το 30% της εσωτερικής ζήτησης, ανακοίνωσε ότι πλέον οι καθημερινές παραγγελίες που λαμβάνει φτάνουν τα 5 εκατομμύρια μάσκες, ποσό δεκαπλάσιο από το συνηθισμένο.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.