Το σπίτι των "χωρισμένων": Πλωτό σπίτι χωρίζει στα δύο όταν παίρνουν διαζύγιο οι ιδιοκτήτες του

featured image

Αν είστε από τα ζευγάρια που θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της ζωής τους και να ξέρουν από πριν τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση διαζυγίου καθώς και τη μέθοδο που θα χωρίσουν την περιουσία τους τότε το πλωτό σπίτι της ολλανδικής εταιρίας Studio OBA είναι το μελλοντικό σας σπίτι.

Η καινοτομία του πλωτού σπιτιού

Η «προγαμιαία κατοικία» όπως την αποκαλούν οι δημιουργοί του αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους -όπως συμβαίνει, δηλαδή, και με τις ανθρώπινες σχέσεις. Σε περίπτωση διαζυγίου τα σπίτια έχουν τη δυνατότητα να αποκολληθούν και να κρατήσει το κάθε μέλος τη δική του οικία.

Η σύλληψη της ιδέας

Το σπίτι αυτό είναι ιδέα του Omar Kbiri στον οποίο ήρθε η ιδέα όταν έψαχνε σπίτι για να συγκατοικήσει με τη σύντροφό του.


Η δήλωση του δημιουργού

Τι είπε ο Ολλανδός δημιουργός: «Πολλοί από τους ανθρώπους γύρω μας έχουν να αφηγηθούν τρομακτικές ιστορίες χωρισμών και διαζυγίων», είπε ο Kbiri. «Όλα όσα συμβαίνουν με τις υποθήκες, τους φόρους και την ανάγκη να βρεις ένα νέο μέρος άμεσα, ακόμα και να επιστρέψεις στο πατρικό σου. Έτσι σκέφτηκα “Γιατί δεν υπάρχει ένα σπίτι που να είναι χτισμένο για αυτόν ακριβώς το λόγο; Είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να ανασυγκολληθεί ή να μπορεί να υποδεχθεί έναν νέο έρωτα».

Πηγή έμπνευσής του τα κανάλια του Άμστερνταμ

Ο Kbiri και το Studio Oba αποφάσισαν να κάνουν το σπίτι πλωτό, καθώς έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο να αποκολληθεί και να χωριστεί σε δύο κομμάτια. Τώρα η ομάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με μεταπωλητές σε Γερμανία, Κίνα, Αγγλία και Αμερική για την προοπτική να δημιουργήσουν και ένα φυσικό προϊόν, αναφέρει το dezeen.com

 





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Από το Blogger.