Μ. Παγώνη: «Στα ρεβεγιόν να μην αγκαλιαστούμε και να μην φιληθούμε»

featured image


Για την έξαρση των ιώσεων στη χώρα αλλά και τον κορωνοϊό που συνεχίζει να προκαλεί εκατοντάδες θανάτους κάθε βδομάδα μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε εμείς είναι ότι από αρχές Νοεμβρίου που δεν περιμέναμε έχουν ξεκινήσει πάρα πολλές ιώσεις. Είναι ιώσεις που περίπου τις περιμέναμε μετά τις 20 Νοεμβρίου. Είναι η γρίπη, είναι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός κυρίως για τα μικρά παιδιά που είδατε όλοι τι έγινε στα Παίδων σε όλη την Ελλάδα, τις μέρες των Χριστουγέννων τα παιδάκια ήταν στα νοσοκομεία, πανικόβλητοι γονείς. Ήταν και ο στρεπτόκοκκος που τους είχε ενισχύσει όλη την ιστορία και γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται προσοχή», είπε η κα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, προέτρεψε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη H1N1 να το κάνουν ενώ εκτίμησε ότι τους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε έξαρση γρίπης.



«Για να μην ταλαιπωρηθούμε λοιπόν αυτές τις μέρες θα προσέξουμε, θα διασκεδάσουμε, θα βγούμε, αλλά όπου χρειαστεί θα φορέσουμε τη μάσκα, δεν την ξεχνάμε γιατί εδώ είναι η νόσος Covid εδώ οι υποπαραλλαγές, εδώ οι γρίπες, εδώ οι ιώσεις και επιπλέον τα αντισηπτικά που τα ξεχάσαμε και αυτά, πρέπει να τα έχουμε μαζί μας και στα ρεβεγιόν δεν χρειάζεται να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε[…] στον αέρα τα φιλιά», είπε χαρακτηριστικά προτρέποντας πριν την παρουσία σε κάποιο ρεβεγιόν να γίνεται τεστ.

«Αυτές τις μέρες κάποιος έχει λίγο συνάχι, δεν χρειάζεται να πάει ούτε στα σπίτια, ούτε να βγαίνει έξω. Ας καθίσει στο σπίτι του να περάσει αυτό το τετραήμερο- πενθήμερο και μετά να βγει» είπε ακόμα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.