Η θυελλώδης ερωτική ζωή της Εύας Καΐλή: Γόνοι εφοπλιστών και "βέτο" από οικογένειες καραβοκύρηδων

featured image


Τα φιλιά στα μπουζούκια με τον ατίθασο Ντένη Παπαγεωργίου, οι σχέσεις με τους Μιχαήλ και Αγούδημο και το βατερλό με τον Φραντσέσκο

Στα 12 της διάβασε τον «Υπεράνθρωπο» του Νίτσε, σύμφωνα με τα αφιερώματα των ιλουστρασιόν περιοδικών, την εποχή που εκθείαζαν τα προσόντα της όμορφης και έξυπνης Θεσσαλονικιάς, που ανέβαινε ταχύτατα τα σκαλιά της επιτυχίας.

Δεν ήξεραν τότε ότι αυτός ο Υπεράνθρωπος στον οποίο πίστεψε η μικρούλα Εύα Καϊλή θα τη σημάδευε τόσο, που στο μυαλό των 45 χρόνων της είχε ήδη ικανότητες υπερανθρώπου. Αρα η καθιερωμένη ηθική δεν ήταν για εκείνη! Οι απογοητεύσεις, οι ματαιώσεις, τα συναδελφικά μαχαιρώματα, οι εκλογικές νίκες και τα τραβήγματα του κομματικού χαλιού, οι έρωτες, οι χωρισμοί και ό,τι άλλο βρέθηκε στο διάβα της έσβηναν σιγά σιγά καθώς μεγάλωνε, οδηγώντας την στην κορυφή.

Εκεί δίπλα, η μαμά της Μαρία Ιγνατιάδου, απόφοιτη της Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μεγαλωμένη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ο πατέρας της Αλέξανδρος και η αδελφή της Μανταλένα, για πολλούς το alter ego της Εύας.

Οι πολιτικές επιτυχίες διαδέχονται τις προσωπικές και ο δρόμος αρχίζει να στρώνεται με λουλούδια. Στα 19 της, στο στούντιο ενός ραδιοφωνικού σταθμού όπου πήγαινε συχνά, γνωρίζει τον πρώτο γνωστό σε εμάς έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του ραδιοφωνικού παραγωγού Βασίλη Γαλανού, με τον οποίο θα μείνουν αρκετά χρόνια μαζί.

Την ίδια περίοδο, ως φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής γνωρίζεται με τον συγκοινωνιολόγο του ΑΠΘ και αργότερα υπουργό Συγκοινωνιών Σπύρο Βούγια, γνωριμία-σταθμός για την Καϊλή. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 ο Βούγιας, υποψήφιος τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, τη βάζει στον συνδυασμό του. Εκείνος δεν τα κατάφερε, αλλά η Καϊλή εκλέγεται δημοτική σύμβουλος. Το 2004 μια νέα πόρτα ανοίγει για τη φιλόδοξη νεαρή: Μπαίνει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές του 2004 και τα φλας στρέφονται στην όμορφη ξανθιά. Η «γατούλα» της πολιτικής, που μιλά χαμηλόφωνα, γλυκά και κοριτσίστικα, και τονίζει ιδιαίτερα τα θηλυκά χαρακτηριστικά της, γίνεται πρωτοσέλιδο. Η μεγάλη της χαρά που τα κατάφερε με την πρώτη της απόπειρα να εκλεγεί έστω στην τελευταία εκλόγιμη θέση θα κοπεί, όμως, απότομα. Ο τότε αρχηγός Γιώργος Παπανδρέου, που είχε βάλει υποψηφιότητα και στην Α’ Θεσσαλονίκης, τελικά θα επιλέξει αυτή την περιφέρεια, και η Εύα θα βρεθεί εκτός Βουλής.

Ο Παπανδρέου τής έκοψε δραστικά τη φόρα, αλλά μια καινούργια διέξοδος θα βρεθεί για εκείνη στη συνέχεια, κι αυτή είναι η πρόταση του Mega το 2004 να αναλάβει την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Κι όντως το κάνει για τρία χρόνια, φοιτώντας συγχρόνως στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. «Oλοι μου έλεγαν τότε “γύρνα σπίτι, κάνε οικογένεια, μην μπλέξεις με την πολιτική”. Εγώ πήγα στο Mega, και τελικά ήταν σημαντική εμπειρία στη ζωή μου» έλεγε σε συνεντεύξεις της εκείνη την περίοδο η ευρωβουλευτής.

«Πράσινες» ίντριγκες

Στις εκλογές του 2007 ξαναβγαίνει στην επιφάνεια η πολιτική μανία… «Πλευρίζει» τον Βαγγέλη Βενιζέλο και εκλέγεται. Το 2011, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει το περίφημο δημοψήφισμα, εκείνη, που έψαχνε ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς διότι της έφαγε την έδρα, του επιτίθεται δημόσια, λέγοντάς του να κάνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό κι απειλώντας τον ότι δεν θα υπερψηφίσει την κυβέρνησή του.
Τότε ήταν που ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης την αποκαλεί μέσα στη Βουλή «καλτσοδέτα», την ώρα που εκείνη βρισκόταν στο βήμα. Αυτό το «σιγά την καλτσοδέτα» του Ξυνίδη θα τον πάει στο Πειθαρχικό και θα του κοστίσει τη μετέπειτα πολιτική του καριέρα.

Χάρη σε αυτή τη στάση της, όμως, η Καϊλή γίνεται πρωτοσέλιδο στη βρετανική εφημερίδα «Sun», που της χάρισε τον τίτλο της «πιο σέξι και έξυπνης πολιτικού της Ευρώπης». Μια νέα απογοήτευση όμως έρχεται στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, όταν εκλέγεται ξανά πανηγυρικά, αλλά το ΠΑΣΟΚ παίρνει στη Θεσσαλονίκη μόνο μία έδρα, την οποία κρατά ο φίλος της ο Βενιζέλος. Με λίγα λόγια, μένει πάλι εκτός Βουλής, αλλά και προδομένη από τον «μέντορά» της Βαγγέλη Βενιζέλο.



Βάζει πλώρη για τον ιδιωτικό τομέα, απογοητευμένη, και αναλαμβάνει θέση συμβούλου στον όμιλο Demco του Δημήτρη Κοντομηνά, στην Ανάπτυξη Στρατηγικής των Διεθνών Σχέσεων της επιχείρησης. Συγχρόνως η καθημερινότητά της βρίσκεται συχνά στα περιοδικά, με τις προσωπικές της σχέσεις, που αρχίζουν τώρα να ξεφεύγουν από τη μέση οικονομική κατάσταση, και η Εύα Καϊλή περνά στον εφοπλιστικό και τον επιχειρηματικό κλάδο.

Ντένης Παπαγεωργίου

Πρώτος, ο γόνος της επιχειρηματικής οικογένειας που έχει τη SANYO Ντένης Παπαγεωργίου. Οι δυό τους έζησαν ένα παθιασμένο ειδύλλιο με τον ατίθασο γόνο να αρπάζει συχνά πυκνά την Καιλή στα νυχτοπερπ ατήματά τους για να της δίνει καυτά φιλιά αδιαφορώντας για τα φλας των παπαράτσι.Υστερα οι εφοπλιστές Βασίλης Μιχαήλ (γνωστός για τις ξέφρενες νύχτες σε απροσπέλαστα για τους κοινούς θνητούς στέκια των κοσμικών), Νικόλας Αγούδημος και Πασχάλης Διαμαντίδης καταγράφηκαν από τα κοσμικά περιοδικά ως σχέσεις και δεσμοί, χωρίς κανένας να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, απ’ ό,τι αποδείχτηκε εκ των υστέρων.

Βασίλης Μιχαήλ
Δεσμοί που, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες στα κοσμικά και τα εφοπλιστικά σαλόνια, είχαν αρκετό κουτσομπολιό και παρασκήνιο.

Νικόλας Αγούδημος

 

Οπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση του Πασχάλη Διαμαντίδη, με τον πατριάρχη της εφοπλιστικής οικογένειας να μη βλέπει με καλό μάτι το love story με την «Barbie του ΠΑΣΟΚ», εκφράζοντας τις έντονες αντιρρήσεις του. Στο τέλος, με το «πες, πες», ο υιός, ύστερα από τρία χρόνια σχέση με πολλές διακυμάνσεις, πέταξε σε άλλες αγκαλιές πριν νοικοκυρευτεί βάζοντας στο αλμπουμ των αναμνήσεών του τις φωτογραφίες με την Καϊλή σε βραδινές εξόδους τους.

Πασχάλης Διαμαντίδης

 

Μπορεί η Εύα να ήταν άτυχη στους έρωτές της, αλλά δεν πτοούνταν ούτε τα έβαφε μαύρα που έχανε καλούς γαμπρούς. Με τη Μανταλένα και φίλους τους πηγαίνουν ανέμελες διακοπές, αρκετά συχνά στη Μύκονο, στη Χαλκιδική και στις Κυκλάδες.


Πασχάλης Διαμαντίδης

Διασκεδάζει σε συναυλίες των φίλων της Αντώνη Ρέμου, Κωνσταντίνου Αργυρού και Μιχάλη Χατζηγιάννη (σε αυτούς συνήθιζε άλλωστε να πηγαίνει και με τον Πασχάλη Διαμαντίδη, όταν ήταν μαζί). Αυτός που συνεχίζει όμως αμείωτος είναι ο έρωτας με την πολιτική. Την περίοδο 2013-2014 είναι πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ισων Ευκαιριών του υπουργείου Εσωτερικών και στις ευρωεκλογές του 2014 εκλέγεται πρώτη ευρωβουλευτής με την Ελιά, με 122.054 ψήφους.

Ολέθριο φινάλε

Το καλοκαίρι του 2019, έχοντας διανύσει ήδη μία θητεία στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες, η Εύα γνωρίζει το «μοιραίο», όπως αποδεικνύεται, πρόσωπο της ζωής της, τον κατάξανθο λομπίστα Φραντσέσκο Τζόρτζι, με καταγωγή από τη νότια Ιταλία, που γίνεται η σκιά της στις Βρυξέλλες. Η ανωνυμία που τους χάριζε η βελγική πρωτεύουσα τους επέτρεψε να ζήσουν ανενόχλητοι στην αρχή τον έρωτά τους. Υστερα οι επισκέψεις του Ιταλού στη Θεσσαλονίκη, στους γονείς της ευρωβουλευτού, πύκνωσαν. Τότε όλοι έμαθαν για τη σοβαρή σχέση της ευρωβουλευτού μαζί του.

«Πρέπει να θαυμάζω, να εκτιμώ και να σέβομαι κάποιον για να επιλέξω να είμαι σε σχέση. Και προσθέτω πως το να σε νοιάζεται κάποιος με εξαιρετική παιδεία και ποιότητα είναι προϋπόθεση. Χωρίς συμπλέγματα, ανταγωνισμούς, ζήλιες και αρνητισμό» ήταν τα λόγια της ευρωβουλευτού για τον σύντροφό της, με τον οποίο υπογράφει σύμφωνο συμβίωσης. Μαζί του αποκτά τη δίχρονη σήμερα Αριάδνη. Η αδηφάγα προσωπικότητά της, όμως, την οδήγησε τελικά, ενώ τα είχε όλα, να τα χάσει όλα και να πέσει από τον θρόνο της ωραίας βασίλισσας με… γδούπο!Ετσι τελειώνουν, θα έλεγε κανείς, οι «υπεράνθρωποι», που δεν εκτιμούν όσα η ζωή απλόχερα τους χάρισε…

Πηγή: espressonews.gr





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.