Τον σταμάτησαν για έλεγχο και έπαθαν πλάκα - Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν!

featured image


Ένας τυπικός έλεγχος της τροχαίας σε οδηγό μηχανής στη Λάρισα έκανε τους αστυνομικούς να τρίβουν τα μάτια τους όταν ανακάλυπταν τη μία παράβαση μετά την άλλη.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας διερευνά μια πρωτοφανή υπόθεση του Τμήματος Τροχαίας. Όλα άρχισαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας σταμάτησαν για έλεγχο έναν οδηγό μοτοσικλέτας το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2022.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ένας 46χρονος οδηγούσε «παπάκι» χωρίς να έχει δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστική κάλυψη. Ωστόσο, σε έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας αποκαλύφθηκε πως το «παπάκι» που οδηγούσε ο 46χρονος είχε παραδοθεί για ανακύκλωση, ενώ η πινακίδα που έφερε ήταν μεν αληθοφανή, αλλά ξένη, δηλαδή αντιστοιχούσε σε άλλο μηχανάκι που είχε κλαπεί πριν από 26 χρόνια στον Κολωνό Αττικής, ενώ φέρεται να έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε μεταγενέστερα στη Λαμία.



Το μηχανάκι δεν έφερε την πινακίδα κυκλοφορίας που του αντιστοιχούσε πραγματικά, αλλά έφερε μια πινακίδα που αφορούσε σε μηχανάκι Αθηναίου. Ο οποίος Αθηναίος στις 12 Νοεμβρίου του 1997 απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού για να δηλώσει κλοπή του οχήματός του.

Το ίδιο έτος, το 1997 ο Αθηναίος και κάτοχος της κλεμμένης πινακίδας ενημερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ότι το κλεμμένο μηχανάκι του ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα σε περιοχή της Λαμίας, χωρίς να γίνουν περισσότερα στοιχεία γνωστά, παρά μόνο ότι το κλεμμένο μηχανάκι μετά το τροχαίο -το πιθανότερο είναι να μην αποδόθηκε στον Αθηναίο ιδιοκτήτη.

Ένα από τα παράδοξα της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι το μηχανάκι που είχε αποσυρθεί, το 2023 έφερε πινακίδα που είχε κλαπεί το 1997.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.