Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της νέας τάσης στο TikTok: Πηδάνε από το σκάφος ενώ είναι εν κινήσει (vid)

featured image


Μια νέα τάση έχει κατακλύσει τον κόσμο του TikTok. Η συγκεκριμένη τάση είναι αρκετά επικίνδυνη, καθώς οι άνθρωποι καλούνται να πηδήξουν από σκάφος ενώ είναι εν κινήσει.

Με τραγικό τρόπο, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι στην Αλαμπάμα έχασαν τη ζωή τους ενώ επιχειρούσαν μια επικίνδυνη πρόκληση του TikTok, γνωστή ως «boat challenge». Αυτό το viral κόλπο περιλαμβάνει άτομα που πηδούν από σκάφη στο νερό. Ωστόσο, οι συνέπειες αυτής της πρόκλησης έχουν αποδειχθεί μοιραίες.

Ο καπετάνιος Jim Dennis της ομάδας διάσωσης του Childersburg αποκάλυψε ότι και τα τέσσερα θύματα στην Αλαμπάμα έσπασαν τον λαιμό τους κατά το άλμα από τις βάρκες, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο. Ενώ η πρόκληση με τις βάρκες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το 2020, τα τέσσερα θανατηφόρα περιστατικά στην Αλαμπάμα συνέβησαν τους τελευταίους έξι μήνες.



Το TikTok δεν αφαίρεσε τα βίντεο που παρουσιάζουν αυτή την επικίνδυνη δραστηριότητα, αλλά αντίθετα τοποθέτησε μια προειδοποίηση σε αυτά. Η Gail Kulp, εκτελεστική διευθύντρια του Sea Tow Foundation, τόνισε τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με την πρόκληση. Οι συμμετέχοντες μπορεί να υποστούν σπασμένα οστά, τραυματισμούς στον αυχένα ή ακόμη και να χτυπηθούν από προπέλες σκαφών, προκαλώντας σημαντική βλάβη ή θάνατο. Η Kulp υπογράμμισε ότι το άλμα στο νερό από ένα κινούμενο σκάφος είναι σαν να χτυπάς στο τσιμέντο από σημαντικό ύψος. Η ταχύτητα που απαιτείται για τη δημιουργία απόνερα καθιστά μη ασφαλή την πτώση από το σκάφος στο νερό.

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση όπου μια πρόκληση του TikTok έχει οδηγήσει σε θανάτους ή τραυματισμούς. Τον Απρίλιο, ένα 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του στο Οχάιο, η οποία περιλαμβάνει την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων του αλλεργικού φαρμάκου για να επιτευχθεί η υψηλή δόση.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.