Η εξαιρετικά σπάνια εμφάνιση του Βασίλη Καΐλα- Πως είναι σήμερα ο «μικρός» του ελληνικού κινηματογράφου

featured image

O Bασίλης Καΐλας υπήρξε το αγαπημένο παιδί του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Ως παιδάκι συμμετείχε σε πολλές ταινίες με το ρόλο του λουστράκου, ενώ συνήθως έπαιζε το ρόλο του παιδιού μια φτωχής οικογένειας. Ο “Βασιλάκης” Καΐλας, ήταν από τα λίγα παιδιά που ταυτίστηκαν τόσο έντονα με το ελληνικό σινεμά και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Ξεκίνησε την καριέρα του πλάι στην Έλλη Λαμπέτη, στην ταινία Το τελευταίο ψέμα, όταν ήταν 4 χρόνων. Πολύ σύντομα καθιερώθηκε σε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους (και πρώτους ρόλους σε ταινίες της Μαρίας Πλυτά όπως Ο λουστράκος, Ο εμποράκος). Αποφοίτησε το 1979 από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Αργότερα πέρασε στο θέατρο. Το 1985 ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Πήρες πτυχίο. Συμμετείχε συνολικά σε 117 ταινίες, όχι μόνο ελληνικές αλλά και ξένες. Έμεινε στην ιστορία ως το παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη του εμπειρία στη μεταγλώττιση άρχισε ενώ συνεργαζόταν με τον Γιάννη Καλατζόπουλο και τον Γιώργο Νέζο. Αργότερα έκανε μεταγλώττιση για σειρές και ταινίες της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία του Σπύρου Μηλιώνη και Γιώργου Πρωτόπαπα. Έγινε γνωστός στο ρόλο της μεταγλώττισης με το ρόλο του Τζον Μπόι Γουώλτον από τους Οι Γουώλτονς. Μετά από χρόνια διάλειμμα από τον δρόμο της υποκριτικής, το 2023 ξεκίνησε να παίξει στη ταινία «Μινόρε». Το 2010, αποφάσισε να κατέβει σαν υποψήφιος δήμαρχος στο Λαγονήσι, ενώ ήταν δημοτικός σύμβουλος.

Τον Νοέμβριο του 2013 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο του, το οποίο ονόμασε “Ένα παιδί μετράει τα πλάνα”, εμπνευσμένος από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη “Ένα παιδί μετράει τα άστρα”. Σε αυτό το βιβλίο ανέλυσε την ζωή του αλλά και το έργο και τη συμβολή του στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Σήμερα ο Βασίλης Καΐλας είναι 70 ετών και ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε σε μια σπάνια δημόσια έξοδό του.

https://trelokouneli.gr/i-exairetika-spania-emfanisi-tou-vasili-kaila-pos-einai-simera-o-mikros-tou-ellinikou-kinimatografou/
Από το Blogger.