«Η γυναίκα του έδινε 10 χιλιάρικα για να μην μιλήσουμε» – Ο βιαστής κυνηγούσε και τον 9χρονο να τον τρομάξει

featured image

Τι αποκαλύπτει η γιαγιά του παιδιού – «Θα σας κάψω ζωντανούς» έλεγε στην οικογένεια

Μόνος του σε κελί στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κρατείται ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος για περισσότερο από έναν χρόνο, βίαζε και ανάγκαζε με απειλές την 12χρονη από τον Κολωνό να εκπορνεύεται.

Ο κατηγορούμενος κρατείται μόνος του καθώς οι αστυνομικοί φοβούνται τις αντιδράσεις των συγκρατουμένων του. «Τον βάλαμε μόνο του στο κελί» δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας σε πρωινή εκπομπή, ενώ απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε για την απόφαση αυτή, ο ίδιος είπε «Γιατί θα του κάνουν την μούρη κρέας. Υπήρχε η περίπτωση να τον βάλουμε με τους ποινικούς και να τον πιάσουν και να τον περάσουν από την μηχανή του κιμά. Δεν ρισκάρουμε τέτοια πράγματα. Προφυλάσσουμε εμείς κρατούμενους στα δικά μας κρατητήρια στην πτέρυγα του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ. Τους πάντες, αυτή είναι η δουλειά μας και ο θεσμικός μας ρόλος» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος δεν έχει δεχτεί καμία επίσκεψη, δεν έχει εκφράσει κάποιο αίτημα και μέχρι στιγμής δεν έχει δικηγόρο. Αναμένεται να οριστεί αυτεπάγγελτα συνήγορος υπεράσπισης. 

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα όσα αποκαλύπτει η γιαγιά του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Μετά από τις καταγγελίες της μητέρας του κοριτσιού, η οποία χθες δήλωσε πώς όταν επικοινώνησε με την σύζυγο του 53χρονου για να της πει όσα έμαθε, εκείνη επιχείρησε να καλύψει την υπόθεση, ζητώντας της να μην πάει στην αστυνομία για να μην πάρει την κατακρύλα η οικογένειά της, σήμερα η γιαγιά του παιδιού προχώρησε σε καταγγελίες που προκαλούν ανατριχίλα. 

Όπως δήλωσε η γιαγιά της 12χρονης, η σύζυγος του 53χρονου – εκλεγμένη στον Δήμο Αθηναίων- πρότεινε στη μητέρα του παιδιού να της δώσει 10.000 ευρώ προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό.



«Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσει. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα. Λέει η νύφη μου ‘δε θέλω τα λεφτά, θα τη θάψω’ και έφυγε, τίποτα άλλο» περιέγραψε η γιαγιά του κοριτσιού και στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο 53χρονος όταν έμαθε ότι θα γίνει καταγγελία στις αρχές, απειλούσε την οικογένεια και έφτασε στο σημείο να κυνηγήσει τον 9χρονο αδερφό της 12χρονης:

«Πήγε η γυναίκα του (σ.σ. του 53χρονου) να τους πληρώσει και αυτός τους απειλούσε μέρα νύχτα. Αφού βρήκε το παιδάκι, 9 χρονών το αγοράκι (αδερφός 12χρονης), πήγε εκεί στην πλατεία απέναντι στο περίπτερο και το κυνηγούσε, το κυνηγούσε, να το χτυπήσει, να το βιάσει. Το παιδί έτρεξε, δε το άφηνε να μπει στο σπίτι του και ήρθε επάνω σε εμένα, το βρήκε ο αδελφός του σχεδόν λιπόθυμο. ‘Τι έπαθες παιδί μου;’, ‘με κυνηγούσε ο…’. και λέω στη νύφη μου ΄πάρε την αστυνομία’ και πήρε αμέσως τη ΓΑΔΑ, την δικηγόρο και το κατήγγειλε» περιέγραψε η γιαγιά του κοριτσιού.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε ότι το παιδί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ επιβεβαίωσε ότι η θεία της 12χρονης ήταν εκείνη που αντιλήφθηκε τα περίεργα μηνύματα στο κινητό της:

«Έχει κλειστεί το παιδί μέσα, κλαίει όλη μέρα. Εγώ δεν τον ήξερα, λέω την αλήθεια, δεν τον ήξερα καν τον άνθρωπο. Δε μου άρεσε όταν είδα να ανεβάζει φωτογραφίες της μικρής. Εγώ δεν ασχολούμαι με τα κινητά, έχω ένα απλό κινητό και μου δείχνουν τα άλλα τα εγγόνια μου τα μεγάλα, ‘δες εδώ ανεβάζει φωτογραφίες’. Η θεία τα είδε. Είδε τα μηνύματα στο τηλέφωνο. Είδε το τηλέφωνο και είδε το παιδί να ασχολείται και λέει να δω τι είναι αυτά και τα βρήκε όλα αυτά και φρίκαρε. Τα είδε όλα και κανόνισε από εκεί και πήγαν κατευθείαν στη ΓΑΔΑ η μάνα και έκανε την καταγγελία» πρόσθεσε.




Από το Blogger.