Δήλωση των δικηγόρων του 53χρονου πριν λίγο – Ποιοι πρέπει να τρέμουν τις αποκαλύψεις

featured image

Από τους Βασίλη Νουλέζα και Βασίλη Χρονόπουλο θα εκπροσωπηθεί τελικά ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται κατηγορούμενος για τον βιασμό και την εκπόρνευση μιας 12χρονης από τον Κολωνό. Ο 53χρονος, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη στην Ανακρίτρια, δηλώνει αθώος.

Ο κ.Νουλέζας μίλησε στο star.gr και επεσήμανε πως ο Ηλίας Μίχος αρνείται όλες τις κατηγορίες, πως η δικογραφία είναι ελλιπέστατη, τονίζοντας μάλιστα ότι «έχει αποδείξεις, στοιχεία και μάρτυρες για αυτό (σ.σ. την αθωότητά του)», ενώ προανήγγειλε και αποκαλύψεις λέγοντας:

«Θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα αποκαλύψει συνταρακτικά πράγματα και θα φέρει στο φως της δημοσιότητας γεγονότα που θα συγκλονίσουν την κοινή γνώμη».

Η δήλωση του Βασίλη Νουλέζα:

«Επικοινώνησε σήμερα ο 53χρονος από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται, ο οποίος αντιμετωπίζει όλο αυτό το βαρύτατο κατηγορητήριο που αφορά στη 12χρονη ανήλικη στα Σεπόλια.

Αρχικά θέλω να εκφράσω την οδύνη μου, τον αποτροπιασμό και γενικά την ηθική και ψυχική συμπαράστασή μου στην ανήλικη και την οικογένειά της για το δυσάρεστο αυτό συμβάν. Πλην όμως, ασκώντας το υπερασπιστικό καθήκον μου, οφείλω να πω τα εξής:


Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, αρνείται ότι έβλαψε κατ’ οποιονδήποτε τρόπο, πολύ περισσότερο στρεφόμενος κατά της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας ενός παιδιού μόλις 12 ετών. Έχει αποδείξεις, στοιχεία και μάρτυρες για αυτό.


Σας υπενθυμίζω και τονίζω ότι η δικογραφία είναι ελλιπέστατη. Είμαστε ακόμη στο στάδιο της κυρίας ανακρίσεως. Συλλέγονται ακόμη στοιχεία, αποκρυπτογραφούνται συνομιλίες, επικοινωνίες από το κινητό και λοιπά.

Είναι πρόωρο, αδόκιμο και σφάλμα να προκρίνουμε, να προεξοφλούμε βιαστικά και να τον δίνουμε βορά στην κοινωνία και να τον κανιβαλίζουμε, κυριολεκτικά να τον ισοπεδώνουμε σαν άνθρωπο, ενώ ακόμη δεν έχει απολογηθεί και δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Το τεκμήριο αθωότητας πρέπει να το σεβόμαστε όλοι και πρωτίστως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα αποκαλύψει συνταρακτικά πράγματα και θα φέρει στο φως της δημοσιότητας γεγονότα που θα συγκλονίσουν την κοινή γνώμη.

Η άποψή μου είναι ότι όλοι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, προσεκτικοί και να μη βιαζόμαστε να εκδίδουμε ετυμηγορία για κανέναν απολύτως. Αύριο θα απολογηθούμε κανονικά στην 33η ανακρίτρια».




Από το Blogger.