Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει στήριξη στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση

featured image


«Καλές εξαγγελίες» στους συνταξιούχους που δεν πήραν καμία αύξηση τον τελευταίο μήνα λόγω της προσωπικής διαφοράς προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Β3 Δ.Ε.Ε.Π. (Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας) και της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Νότιου Τομέα Αθηνών Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στην Αργυρούπολη τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα πως «το γεγονός ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για πρώτη φορά είχαμε σημαντική αύξηση συντάξεων εδώ και 12 χρόνια. Και επειδή όπου πηγαίνω ακούω κάποια δικαιολογημένα παράπονα για το θέμα της προσωπικής διαφοράς, μπορώ να σας πω: κάντε λίγο υπομονή, θα υπάρχουν καλές εξαγγελίες και για τους συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση τον τελευταίο μήνα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε αρχικά πως «όλοι οι χώροι εδώ, του Νότιου Τομέα, μού θυμίζουν πολύ καλές στιγμές που διέτρεξα κατά τη διάρκεια της δικής μου πολιτικής διαδρομής και θυμόμουν, μάλιστα, καθώς ερχόμουν σήμερα να βρεθώ μαζί σας ότι το 2023 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τότε που έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, ως υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Και δεν ξεχνώ ποτέ ότι είμαι Πρωθυπουργός της Ελλάδος επειδή είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης μας πολιτικής οικογένειας. Της παράταξης που στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, της παράταξης που κράτησε όρθια τη χώρα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες αυτά τα τέσσερα χρόνια που μάς πέρασαν, ώστε να μπορούμε να κοιτάμε με αυτοπεποίθηση και με αξιοπρέπεια τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε: Ναι, η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια

Πιο ισχυρή οικονομικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά, πιο συνεκτική κοινωνικά και αυτό παρά το γεγονός ότι, όπως ξέρετε, αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλες φουρτούνες, αυτά τα τέσσερα χρόνια: Μία πανδημία, έναν επιθετικό γείτονα, μεγάλες προσφυγικές πιέσεις και τώρα ένα πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών παγκοσμίως που έχουμε δει εδώ και σαράντα χρόνια».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης λέγοντας πως «απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις καταφέραμε και σταθήκαμε κοντά στους πολίτες, πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Θυμηθείτε τα χρόνια της πανδημίας και πως στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες, ξοδεύοντας παραπάνω από 40 δισεκατομμύρια.
Και αναλογιστείτε τι κάνουμε τώρα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας: Τη στήριξη που έχουμε δώσει σε νοικοκυριά, το γεγονός ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα τεθεί σε λειτουργεί το Market Pass το οποίο θα δώσει 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές που θα κάνετε στο super market».



Όσον αφορά τα διλήμματα της κάλπης τόνισε πως «είναι πια πολύ απλά. Δεν είναι «δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία», «κοινωνική δικαιοσύνη ή αυταρχισμός», κάποια αφηρημένα πράγματα τα οποία ακούω από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Τα πράγματα είναι απλά. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα πάμε πίσω; Θα κατοχυρώσουμε όλα τα κεκτημένα αυτής της τετραετίας, πρωτίστως τους χαμηλότερους φόρους, ή θα ξαναβρεθούμε με μια Κυβέρνηση που θα τσακίσει τη μεσαία τάξη, όπως το έκανε μεταξύ του 2015 και του 2019; Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας όπως το κάναμε με μεγάλη επιτυχία ή θα ξανακάνουμε τη χώρα «ξέφραγο αμπέλι»; Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις σε εξοπλισμούς ή θα παραδοθούμε σε άλλες γεωπολιτικές αναζητήσεις που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι σε χώρες μέλη του δυτικού κόσμου;

Και τελικά, και το πιο σημαντικό: ποιος πρέπει να κυβερνά αυτόν τον τόπο; Η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Αυτό είναι το τελικό ερώτημα το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις κάλπες της άνοιξης».

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας στην Αργυρούπολη ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως θα κόψει ένα κομμάτι στους διασώστες της ΕΜΑΚ που έχουν συγκινήσει όλο τον κόσμο στην παρουσία τους στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό.

«Θα κόψω, λοιπόν, τώρα εγώ το πρώτο κομμάτι του Χριστού -το έχει ήδη κόψει ο πάτερ- αλλά εγώ θέλω να κόψω ένα κομμάτι το οποίο νομίζω ότι -αυτό είναι εδώ του Χριστού- νομίζω ότι σε αυτή τη συγκυρία έχει ξεχωριστή σημασία. Θέλω να κόψω ένα κομμάτι για τους διασώστες της ΕΜΑΚ. Αυτά τα παιδιά αξίζουν το χειροκρότημά σας. Γιατί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή πρώτοι και απέδειξαν ότι τους λαούς μας δεν τους χωρίζει τίποτα, ότι μπορούμε να ζούμε φιλικά με την Τουρκία και ότι τελικά οι σχέσεις μας είναι πολύ πιο βαθιές και στις δύσκολες στιγμές.

Στις δύσκολες στιγμές φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι και δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο δυνατή εικόνα και για το μέλλον των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, από αυτήν του διασώστη της ΕΜΑΚ μαζί με έναν Τούρκο συνάδελφό του να βγάζουν από τα συντρίμμια αυτού του καταστροφικού σεισμού ένα νεαρό κοριτσάκι. Και εύχομαι μέσα από αυτό το δράμα, μέσα από αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, ανθρωπιστική, αλλά καταστροφή και σε επίπεδο υποδομών -μιλούσα πριν από λίγο με τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος  γύρισε από την Τουρκία. Μιλάμε για μια πρωτοφανή καταστροφή- να ξεπηδήσει τουλάχιστον κάτι καλό όσον αφορά στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Αυτό το κομμάτι, λοιπόν, το αξίζουν τα στελέχη της ΕΜΑΚ, όπως το αξίζουν όλοι όσοι φορούν το εθνόσημο, είτε είναι οι συνοριοφύλακές μας, είτε είναι τα στελέχη του Λιμενικού, είτε είναι οι πιλότοι μας, είτε είναι τα παιδιά που είναι στα υποβρύχια. Τόσες και τόσοι που ξαγρυπνούν 365 μέρες το χρόνο για να μπορούμε όλοι εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η πατρίδα τους οφείλει πολλά και γνωρίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι ένστολοί μας, ότι εμείς είμαστε η παράταξη που στέκεται έμπρακτα πάντα κοντά τους».





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.