Ανατροπή – Αντιμέτωπη με φυλάκιση η κόρη του 94χρονου που ζούσε μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε

featured image


Στο «στόχαστρο» των Αρχών βρίσκεται η κόρη του 94χρονου από την Αμαλιάδα με τον οποίο ζούσε σε αυτοκίνητο και πλέον υπερήλικας είναι νεκρός.

Όπως λέει στο grtimes ο δικηγόρος της 50χρονης, Βασίλης Νουλέζας, η γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή καθείρξεως τουλάχιστον 6 ετών «για παράβαση του άρθρου 306 παρ. 2Β του Ποινικού Κώδικα» που επισύρει φυλάκιση εάν αποδειχθεί «ότι εξέθεσε τον πατέρα της αβοήθητο, ενώ τον είχε υπό την προστασία της και έπρεπε να τον μεταφέρει σε ασφαλές κατάλυμα».

«Πληροφορήθηκα κι εγώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της θυγατέρας του 94χρονου, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ότι δυστυχώς απεβίωσε χθες, χωρίς να γνωρίζω τα αίτια του θανάτου του. Πρέπει όμως να σημειώσω, ότι από εδώ και πέρα, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος της θυγατέρας του Στέλλας, με την οποία διέμενε εντός αυτοκινήτου το οποίο στάθμευε σε κεντρική οδό της Αμαλιάδος», είπε.

Και συνέχισε: «Εάν αποδειχθεί ότι ο θάνατος του κ. Παναγιώτη επήλθε μετά από έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του κι ότι η κόρη τον κατέστησε αβοήθητο, ενεργώντας διαφορετικά από τα προβλεπόμενα, ενώ είχε την υποχρέωση να τον περιθάλπει ή να τον εγκαταστήσει σε ασφαλές μέρος, τότε θα έρθει αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 6 ετών».«Εγώ, θέλω απλά να επισημάνω, την αμεριμνησία και ολιγωρία -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- των αρμόδιων υπηρεσιών, παρόλο που υπήρξε ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση αρκετών ιδιωτών για την φιλοξενία πατέρα και κόρης, πρόταση που απέρριψε κυρίως η θυγατέρα του 94χρονου, ζητώντας πρωτίστως να εξασφαλιστεί η εργασία της από την οποία θα λάμβανε εισόδημα για την πλήρη κάλυψη των ιδιωτικών τους αναγκών», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας αποκαλύπτει σήμερα ότι η διερεύνηση για την διάπραξη του παραπάνω αδικήματος έχει ξεκινήσει πριν από το θάνατο του πατέρα της, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, γεγονός που σημαίνει ότι δικογραφία έχει σχηματισθεί σε βάρος της 50χρονης, η οποία ωστόσο ακόμη δεν έχει περιέλθει σε γνώση του κ. Νουλέζα. Ο τελευταίος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η γυναίκα να έχει ήδη συλληφθεί.

«Είμαι βέβαιος ότι η κ.Παναγιωτοπούλου, θα αντιμετωπίσει σοβαρή κατηγορία, ενώ είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος επιβολής ποινής καθείρξεως. Θα λάβουμε τη δικογραφία και θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε», κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Νεότερη Παλαιότερη