Μητσοτάκης: «Ακούμε τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση, δεν κατάλαβαν τι έγινε στις 21/5»

featured image


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος με το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το δικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως η ευθύνη για την επόμενη ημέρα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«Πιστεύω πως από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το εκλογικό αποτέλεσμα, το μήνυμα που ήθελα κι εγώ ο ίδιος να στείλω, είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει να εργαζόμαστε ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που έδειξε ο ελληνικός λαός. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα αποτέλεσμα πρωτόγνωρο στα χρόνια της μεταπολίτευσης και μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη για την επόμενη ημέρα», είπε.

«Ξέρω ότι ένα που δεν δέχεται η ελληνική κοινωνία είναι συμπεριφορές που κινούνται έξω από το πλαίσιο του πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται τους πολιτικούς. Τους εργάτες, δηλαδή, που να σκύβουν πάνω από τα προβλήματα και να αντιμετωπίζουν κάθε ζήτημα με την ειλικρίνεια και την αποτελεσματικότητα που απαιτείται», είπε για τις κατηγορίες κατά της ΝΔ περί αλαζονείας.

Ιδιαίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η σκληρή εργασία της ΝΔ της περασμένης τετραετίας επιβραβεύτηκε από τους πολίτες. «Το επιτελικό κράτος, που πολύ χλευάστηκε από τους αντιπάλους μας, απέδειξε την ανθεκτικότητά του. Έθετε δημόσια ξεκάθαρους στόχους για υπουργούς και υπουργεία και απαιτούσε πάλι δημόσια λογοδοσία για αυτά που προσδιορίζουμε ότι θέλουμε να πετύχουμε, ώστε να κάνουμε αξιολόγηση».

«Θα είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση εάν δεν ήταν η απλή αναλογική»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες εμπιστεύονται τη ΝΔ για να κάνει τις ζωές τους καλύτερες, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον λαό να επιβεβαιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. «Οι πολίτες μας έδωσαν ισχυρή εντολή στις κάλπες. Εάν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής σήμερα θα είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν κρύβω αυτά που θέλω να κάνω. Εάν οι πολίτες πιστεύουν ότι θέλουν να μας εμπιστευτούν και να τα κάνω πράξη, ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ο λαός δεν θα επιθυμούσε οριακή κυβέρνηση, τονίζοντας πως «το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης δεν προσμετράται. Η κάλπη είναι πάλι άδεια και οι πολίτες θα πρέπει να μας εμπιστευτούν».

«Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε γιατί η ΝΔ έλαβε υψηλά ποσοστά από τους νέους ψηφοφόρους. Όπως είπε ο ίδιος, οι νέοι έδειξαν εμπιστοσύνη στο κόμμα γιατί ασχολήθηκε με ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία. «Οι νέοι δεν είναι καύσιμη μύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού. Κάποιοι τους έβλεπα έτσι, ως εργαλείο για αντίσταση και γι’ αυτό δεν εξεπλάγην προσωπικά όταν είδα ότι τα πήγαμε καλά».



Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί πάνω στα ζητήματα παιδείας, μεταξύ αυτών το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στα πανεπιστήμια να κινηθούν έξω από το ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου του υπουργείου Παιδείας, ενώ τόνισε πως «το όραμα να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε κέντρο εκπαίδευσης με περιφερειακό βεληνεκές αρχίζει και γίνεται πράξη».

«Ακούμε τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως η Κουμουνδούρου παρουσιάζει μία διαστρεβλωμένη εικόνα της χώρας. «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από ότι έγινε την περασμένη Κυριακή. Εξακολουθούν και παρουσιάζουν την εικόνα μίας Ελλάδας που δεν υπάρχει, μία κατεστραμμένη μαύρη χώρα και την εικόνα μίας ΝΔ που υπάρχει μόνο στο φαντασιακό τους. Ένας κίνδυνος που υπάρχει σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι ότι θα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσουμε μία σωρεία fake news από την αντιπολίτευση. Ακούμε τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση».

«Εάν πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν, κάνοντας τα ίδια πράγματα που τους οδήγησαν το 20%, να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα, κάποιος είχε πει ότι είναι ο ορισμός της παράνοιας», σχολίασε.

«Ο Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Τσίπρα»

Από τα πυρά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ξέφυγε και το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο αποκάλεσε κόπια του Αλέξη Τσίπρα.

«Το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι δικό του θέμα. Βλέπω στο ΠΑΣΟΚ ένα λόγο που μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές ο Νίκος Ανδρουλάκης – εάν δεν τον άκουγα και διάβαζα μόνο αυτά που έλεγε – θα πίστευα ότι κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κινητοποιήσει συναισθήματα που έρχονται από παλιές δεκαετίες, με έναν τελείως ρηχό πολιτικό λόγο. «Εάν κάτι ηττήθηκε στην κάλπη ήταν η τοξικότητα και η χυδαιότητα. Από την άλλη πιστεύω ότι ηττήθηκε και η ρηχότητα και η κενότητα. Δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό πίσω από τον λόγο του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και δυσκολεύονται να παρέχουν οποιοδήποτε στοιχείο για την κοστολόγηση του προγράμματός του».

«Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος που έκοψε πρώτος κάθε γέφυρα επικοινωνίας. «Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου και με τη ΝΔ. Είχε στάση που υπηρέτησε, είπε ότι δεν με ήθελε πρωθυπουργό».

«Αντιστρέφω τη δήλωση του κου Ανδρουλάκη και λέω στους πολίτες: θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερή κυβέρνηση; Στις κάλπες – εάν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες – μία κυβερνητική πρόταση υπάρχει σήμερα κι αυτή είναι η αυτοδύναμη ΝΔ», είπε.

Σχετικά με ποιον πολιτικό αρχηγό θα ήθελε να δει στην αντιπολίτευση τόνισε πως θα σεβαστεί την κρίση του ελληνικού λαού.

Προτεραιότητα η υγεία για την επόμενη τετραετία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν υπήρξαν ικανοποιητικές αλλαγές την περασμένη τετραετία στον τομέα της υγείας, τονίζοντας πως προτεραιότητα για την επόμενη ημέρα αποτελεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως είπε ο ίδιος, η πανδημία δεν επέτρεψε εν μέσω κρίσης τη δρομολόγηση αλλαγών, ενώ σχολιάζοντας τις εικόνες με τα ράντσα στους διαδρόμους των νοσοκομείων είπε πως πολύ σύντομα τέτοιες εικόνες θα εκλείψουν και θα προχωρήσει σε διόρθωση των υποδομών.

«Οραματιζόμαστε ένα καινούργιο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα ξαναφτιάξουμε τα ΤΕΠ, θα ξαναφτιάξουμε Κέντρα Υγείας από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα δώσουμε έμφαση σε προγράμματα πρόληψης και θα ενισχύσουμε τον θεσμό του προσωπικού γιατρού», δήλωσε.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Από το Blogger.